Utrustning

Orienteringssporten kräver inte speciellt mycket utrustning men några saker bör man ha när man börjat träna och tävla. I början duger det bra med vanliga löparskor och träningskläder för löpning.

  • Heltäckande träningsklädsel. Kortärmat är ok.
  • Orienteringsskor med sula med bra grepp eller hårdmetalldubbar
  • Kompass, oftast används tumkompass. Om man är högerhänt ska man ha en kompass för vänster hand.
  • Sportidentpinne som lagrar information om start, besökta kontroller och målgång. 
  • Kontrolldefinitionshållare för lösa kontrolldefinitioner
  • Pannlampa (eftersom vi vill träna och tävla i orientering också på mörka kvällar)
  • Dessutom kan det vara bra att ha lite prylar för normalt friluftsliv som ryggsäck, gummistövlar och regnkläder om vädret kräver det

SM-Sport är en butik i Mölnlycke företagspark som specialiserat sig på orienteringsprylar. De har även försäljning på de flesta orienteringstävlingarna. Fråga din ledare om du behöver hjälp med vad du ska ha.

Om man ska tävla behöver man ha en sportident pinne för att kunna stämpla. Vi har några som man kan låna och det finns även pinnar att hyra på tävlingarna. För att köpa sig en egen pinne gör man det på http://www.sportident.se/order.aspx. För ungdomar behövs inte de dyraste modellerna.

Några gånger per år så har klubben en gemensam klädbeställning av våra klubbkläder där man kan beställa kläder som inte finns i lager. Information om detta kommer på hemsidan och via mail. Vi har ett litet lager av ungdomskläder/funktionströjor. Kontakta Cathrine Davidson.

Vi har även skapat en sida (aktivitet) för att ni ska kunna Byta & Skänka eller Köpa & Sälja Orienteringsprylar. Klicka på länken nedan.

Orienteringskläder, ungdom - Byt & skänk, Köp & sälj

 

 

ATM - 121244 -