Naturpasset 2020

År 2020 anordnar GMOK Naturpasset i tre områden:

  • Björnåsberget. Strax söder om E20 i centrala Partille. 1 april - 11 oktober
  • Getryggen. I östra Delsjöområdet. 1 april - 11 oktober
  • Änggårdsbergen (södra Göteborg/västra Mölndal). 1 april - 31 dec (förlängt).

Naturpasset kostar 100 kr/st. Det finns 50 kontroller på vardera ställe.

Du kan köpa Naturpasset på följande ställen:

Änggårdsbergen säljs här:

* Botaniskas butik (Göteborgs botaniska trädgård)

* Skatås motionscentrum

* Slottsskogsvallens motionscentrum

Getryggen och Björnåsberget:

* Skatås motionscentrum

* Sävedalens cykel och sport (Göteborgsvägen 46 i Sävedalen)

* Göteborg-Majornas klubbstuga på Skatås, nr 21 (framförallt under tisdags- och torsdagskvällar när det är aktivitet i stugan). 

Vad är Naturpasset?

Göteborg-Majorna OK arrangerar varje år Naturpasset under april- oktober. Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna.

Naturpasset har genom årens lopp blivit en av landets populäraste friskvårdsaktiviteter. Det är en efterföljare till vad som tidigare kallades för TRIM-orientering. Hundratusentals svenskar har använt Naturpasset för att komma ut i naturen, på egen hand eller i sällskap med familj och vänner.
Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Hur går det till?

Naturpasset innehåller en karta med kontroller över ett populärt närområde. Kontrollpunkterna varierar mellan lätta och lite svårare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med någon.

Kontrollerna kan besökas när som helst, om så önskas uppdelat på flera tillfällen, och utan någon tidspress. Det finns igen tidtagning. På varje kontroll finns en 10*10 cm röd-vit plastskärm, med kontrollens nummer och en bokstav. I år är även skärmarna märkta med reflextejp för att möjliggöra mörkerorientering. Du visar att du besökt kontrollerna genom att skriva bokstavskoderna på det medföljande startkortet. Deltagare i Naturpasset som skickar in sitt startkort är med i en utlottning av trisslotter. Skicka startkorten till GMOK c/o Anna Niklasson, Stabbegatan 23, 416 80 Göteborg. De som besökt minst 35 st kontroller erhåller ett diplom. Skriv ordet DIPLOM någonstans på startkortet om du vill ha ett diplom.

Om du dessutom vill delta i Naturpassets centrala tävling gäller det att registrera kontrollkoderna på  http://www.naturpasset.se/tavlamednaturpasset/. Då kan du tävla om fina priser.

Hitta andra Naturpassområden

Om du vill veta vilka andra klubbar som arrangerar Naturpasset hittar du det här: http://naturpassomraden.orientering.se

Lycka till!

ATM - 121244 -