"Gränslöst" var en satsning klubben gjorde för några år sedan efter initiativ från Ola Wallinder, Ola Martner och Elisabeth Strandhagen. GMOK är en stor klubb och syftet var att skapa klubbaktiviteter över "gränserna" - alltså aktiviteter oberoende av ålder, kön och färdighetsnivå. Aktiviteterna ingår nu under Breddkommitténs ansvarsområde.

 

Gränslösa aktiviteter under 2014:

Vårens och sommarens program  – mer info om de olika arrangemangen kommer:

Träningar:
4 januari: Träning, Skatås
25 januari: Träning på förmiddagen, klubbdag på eftermiddagen
22 februari: Samtidigt som uppföljningsträning junior/ungdom, kompletteras med andra banor.
22 mars: Mer info kommer
8 april: Sprintstafett

Klubbresa 9-11 maj
Vi föreslår en klubbresa i 9-11 maj till Norges motsvarighet till 25-manna, 15-stafetten i Oslo. Ind. Tävling på söndagen.

Tjoget 5 juli
Resa till Tjoget för de som vill – semesterambition på stafetten.

Mini 25-manna under O-ringen i Skåne
Vi satsar på att bygga vidare på 25-manna lekarna från 2012. Avslutningen blir breddkommitténs tårtkalas som vanligt.

KM och 25-manna
100 startande på lång- och medel-KM samt 4 lag på 25-manna blir vår målsättning även i år!!

Hälsar Ola, Ola & Elisabeth

 

Gränslöst - summering av 2012

4 lag på 25manna - en succé

Mycket är skrivet. Läs mer på:

http://www.gmok.se/News/Details/932

http://www.gmok.se/News/Details/928

http://www.orientering.se/Nyheter/Goteborg-Majornatvaai25-manna/

Skuggning av elit på ungdomsträningarna - en långsiktig satsning

Eliten har varit med och stötta ungdomarna vid flera tillfällen och Lina har kommit igång med mer individuell coaching. Gränslös träning #3 var en succé med skuggning. http://www.gmok.se/News/Details/784

Löpare med bild på hemsidan - kanske nästa år

Mikael Eliasson ska ordna så att fler än eliten kan lägga upp bild och kort beskrivning på hemsidan. Vi kommer börja och se om vi kan få upp ca 50 personer. Tanken är att vi då kan se vad han eller hon heter som vi kanske funderat på. ”Vad är det nu hon heter ?” ”Nej, men titta här. Har du också sprungit för Lunds OK ?” etc.

Mixade arbetsgrupper när vi arrangerar tävlingar - fungerar bra

Tävlingsledare under året försöker mixa arbetsgrupperna, tex i samband med Göteborg O-meeting.

Teknikträning för vuxna på ungdomsträningen - mer nästa år

Elisabeth ska prata med breddkommittén och ungdomskommittén så det blir tydligt att ungdomsträningen även riktar sig til vuxna som vill springa teknikträning. En vuxengrupp kanske kan skapas om intresse finns och även att samordna eventuell nybörjarkurs för vuxna.  Häxan från 2011 är ju numera samordnare i ungdomskommittén så det ska väl ordna sig :)

Gränslösa träningar hela året - riktigt roligt

Gränslösa träningar året om med arrangörer enligt 25-mannasträckorna. Det kommer bjudas på flera olika former av upplägg såsom exempelvis prolog med jaktstart, stafett, individuell start, heat start, gemensam start osv. Det kan bli upp till 10 träningar under året i tre perioder – vinter/vår (lördagar/söndagar), försommar och höst. 

Vi varje gränslös träning erbjuds fem banor:

-           8km (svart). På vintern en något förlängd variant på 8km-banan, där de extra kontrollerna inte behöver vara utsatta.

-           5km (röd/violett)

-          3km (violett/svart som kort variant av 8km och 5km)

-          3km (gul/orange)

-          en grön/vit bana med öppen start.

·         Str 1: H21, H35 arrangerar. Lördag 21 januari i samband med klubbdagen

Årets första träning gick av stapeln på klubbdagen och lockade nära 100 startande. Otrolig fin uppslutning på den gemensamma starten som strängats av Fredrik Elit Larsson. Läs mer på http://www.gmok.se/News/Details/754

·         Str 2: H21; H35 arrangerar. Lördag 11 februari - Semleloppet

Robert, Robbie och Hugh presenterade en intressant träning med gemensam start . Först en sträcka upp till ett bo med 6-11 kontroller på det svåra berget ovanför Apslätten. Därefter några vägvalssträckor söderöver och tillbaka till klubbstugan. Vi tackar för bra banor och semlor. Ca 40 personer deltog trots sportlovsvecka och avresa till Portugaldagen efter. Läs mer på http://www.gmok.se/Calendar/Details/2161

·         Str 3: Damer arrangerar. Lördag 17 mars.

De nya D21 tjejerna arrangerade skuggningsbana från ett bo med möjlighet att springa ytterligare en slinga därefter. Träning var mycket uppskattad bland ungdomarna och det var många som fick springa med en idol. Läs mer på http://www.gmok.se/News/Details/784

·         Str 4: Ungdomar och över D40+ och H55+ arrangerar. 17 april

Ungdomarna/juniorer med Måns och Albin i spetsen arrangerar gränslös träning #4 tisdagen den 17 april. Läs mer om multimasstarten på http://www.gmok.se/Calendar/Details/2220

·         Str 5: H21, H35 arrangerar klubbstafett. 29 maj

Robert Johansson strängade en inspirerande stafett som jagade livet ur de flesta. Läs mer på http://www.gmok.se/Calendar/Details/2323

·         Str 23: H50+ arrangerar. Lång-KM. 15 augusti. Läs mer på http://www.gmok.se/News/Details/836

·         Str 24: Damer arrangerar. (med Christian) 26 sept. Uppladdning för 25-manna. Läs mer på http://www.gmok.se/Calendar/Details/2491

·         Str 25: H21, H35 arrangerar. 2 okt. Uppladdning för 25-manna. Läs mer på http://www.gmok.se/Calendar/Details/2523

Klubbresa i maj till EM - kryddad med fyra landslagslöpare  

Resa till EM i Dalarna. Läs mer på http://www.gmok.se/News/Details/752.

Mini 25manna under O-ringen i Halland - nytt grepp som gav mersmak

Uppdaterad juli. Ola, Ola och Elisabeth

Bygga vidare på Björn Östmans succéstafett i somras fast utan löpning (läs skaderisk/trötthet). Upplägget blir att köra en 25-mannastafett med 4 lag och då totalt 100 personer. Sträckorna blir dock av annorlunda karaktär där parallellsträckorna blir teambuildingaktiviteter. Avslutningen blir i vanlig ordning breddkommitténs tårtkalas. Läs mer på http://www.gmok.se/News/Details/883

100 startande på lång och medel KM - inte helt 100- nä -

Likt Stora Tunas idé är också vår ambition 100 startande på lång och medel-KM. Förutom klubbmästerskapen kommer någon social aktivitet ordnas i anslutning till tävlingen. Förslag finns på ex grillkväll.

Möjlighet att tävla utom tävlan i fel klass. För att få fler att delta på KM. http://www.gmok.se/News/Details/904

Läs även mer på http://www.gmok.se/News/Details/836

Priser i olika kategorier under året - här kan vi göra mer

Årets laginsats delades ut på klubbdagen i januari. Det var många som vann. Vårt fantastiska herrtiomilalag, damernas fantastiska venlainsats, juniorerna på stafett-SM och D14 gänget på stafett-DM och Smålandskavlen. Foton kommer upp i klubbstugan inom kort.

Tanken är att skapa ”snackisar” under året, tex årets ”sittstämpling”, ”nykomling”, ”klättrare”, ”bommare”, ”spikare” etc.  under året kan delpriser utdelas och ev kan en avslutande prisutdelning hållas på en ev klubbfest i november.

Klubbfest –dags igen 2012 - blir det fest ?

Efter varannanårs principen är det återigen dags för årsfest 2012

Tjoget - ett fantastiskt semesterlag

Patrik Falk är en gammal tjogeträv som fick nytändning på långa natten förra året. Ola Martner har i ett svagt ögonblick sagt att han kanske vill samordna ”Camp-GMOK” på Tjoget i sommar. Boka in 6-7juli om ni är intresserade. Tjoget har en speciellt känsla med 20 raka sträckor. Det börjar med dagsträckor på lördagseftermiddagen. Sen är det omstart runt midnatt och möjlighet till en riktigt bra ”Camp” under lördagskvällen.

GMOK deltog med ett härligt lag och blev femma. Läs mer på http://www.gmok.se/News/Details/872 

-------------------------------------------------------------

Bakgrund

Efter inspiration från Stora Tuna och initiativ från Elisabeth Strandhagen har 25-mannakommitén antagit utmaningen att se till att stämningen från 25-mannaresan, där ungdomar, veteraner, seniorer, juniorer och supportrar umgås och tävlar tillsammans, lever med klubben under hela året.

Topplaceringarna för GMOK på 25manna 2011 och 2010 har uppmärksammats mycket, både i klubben och i orienteringsvärlden. Vår vision är att ta nästa steg genom att bygga ut konceptet internt och stärka klubben under 2012 med konceptet – ”Gränslöst”.

GMOK är en stor klubb och därför är gränsöverskridande verksamheter viktiga. 25-manna är en sådan aktivitet och de senaste årens resultat har inspirerat oss till att utveckla klubbens gränsöverskridande aktiviteter. Vi kommer att ha aktiviteter under hela året med fokus på gränsöverskridande aktiviteter. Detta ska få fler att bli mer aktiva i alla grupper under hela året, inte minst de som inte är med så mycket.

I satsningen innefattas dels mål om ytterligare ökat deltagande på befintliga aktiviteter, men också ett antal nyheter som alla syftar till få GMOK att bli en helhet. Ola, Ola och Elisabeth tar nya tag.

Syfte

Syftet är att stärka gemenskapen, göra det roligare för fler att vara aktiva under hela året och behålla de aktiva vi har i alla åldrar. Alltså en bred satsning för att få fler aktiva i klubben.

Förhoppningsvis kan satsningen leva vidare i många år.

Mål för satsningen under 2012

·         4 lag på 25manna

·         Gränslösa träningar hela året

·         Mini 25-manna under O-ringen i Halland

·         100 startande på lång och medel KM

·         Priser i olika kategorier under året

Nyheter

ATM - 121244 -