sep23SM Stafett: Damerna 4:a!5

D21-laget var i ledning efter två sträckor och såg länge ut att gå mot medalj. Till slut blev det en fin men lite retfull fjärdeplats. Herrarna var också fyra i mål men hade tyvärr felstämplat på andrasträckan.

Jennie, Anna & Lina stod för en fin stafettprestation när man slutade 4:a i D21-stafetten, En tangering av klubbrekordet från 2009 (Jennie-Louise-Lina). Annas andrasträcka var helt magnifik, då hon avancerade från plats 28 till ledning! Andralaget (Emma-Hanna-Sanna) sprang riktigt fint och slutade på plats 16. Tredjelaget (Bodil-Sara J-Frida N) blev 34:a. Stora Tuna vann före Linné och Leksand. SAIK (Emma A-Camilla E-Maria M) slutade 9:a.

Här följer slutsträckans dramatik i bildform:

(Lina i ledning i början)

(Stora Tuna smiter förbi när Tove har kortare gaffel och Lina missar lite på K1)

(Tättrio vid radion bestod av Linné-Billstam, Stora Tuna-Tove & GMOK-Lina)

(Lina hade tappat Billstam och Tove till varvningen, men låg på bronsplats)

(Lina inledde avslutningsvarvet strålande och hade nästan kontakt med tätduon. Bakom bommades det och medaljen var nu nära)

(Strax innan förvarningen kom tyvärr en ödesdiger bom på drygt 3 minuter vilket gjorde att Leksands Helena Jansson kunde få kontakt och så småningom smita förbi)

I H21 inledde Erik Johansson på bästa sätt och var länge i den absoluta täten. GMOK1 växlade som fyra, men hade tappat ca 3 minuter till de tre tätlagen. Ola tycks dessvärre ha stämplat fel på andrasträckan. Han skickade annars ut Johan som 8:a (+1.22) så det var ett fint slagläge. Johan sprang riktigt bra på sistasträckan, sånär som på en miss strax innan radion. Efter att ha passerat varvningen som 8:a jagade han sånär ikapp tättrion och nådde målet som fjärde lag. William Lind (som tog sitt första stafett-SM-guld i SAIK-dress) vann ännu ett stafettguld. Det var faktiskt fjärde året i rad han gick ut i ledning på sistasträckan! Malung vann alltså, närmast följda av Rehns BK och med Hällen på bronsplats. GMOK3 (Kalle-Junis-Micke E) sprang fint slutade 19:e, medan GMOK2 (Höye-Tingström-Öhlund) hade det lite tyngre och landade på plats 32. IFK (Eskil K-Jonas P-Audun W) slutade 6:a efter att ha varit i ledning i början av slutsträckan.

I H20 var det rejält manfall pga sjukdomar i GMOKs juniorstall. Till slut blev det bara ett lag till start, men dessa sprang riktigt fint. Jocke passerade såväl radio som varvning som 2:a och nådde målet som 14:e lag, knappa minuten från täten. Johannes gjorde sedan en riktigt vass mellansträcka där han noterade 25:e bästa tid och skickade ut Albin som 22:a. Albin gjorde en stabil avslutningssträcka i den kluriga terrängen och vi slutade på en klart godkänd 26:e-plats. Starkt jobbat! Nästa år ska vi vara friska allihopa och då blir det minst(!) två lag till start. Då går ju tävlingarna dessutom något närmare oss... :)

Nu återstår bara en SM-tävling, nämligen SM Ultralång som avgörs i Dalarna nästa helg. Vi har 6 GMOK-löpare i startlistan att hålla tummarna för då!

Namn Klass
Emma Bergman D21
Johan Böni H18
Anna Forsberg D21
Daniel Martinsson H21
Ola Martner H21
Christian Tingström H21

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Simon 24 sep 2012 19:39
  Från "OM GMOK" här på hemsidan:
  "Vår målsättning är att etablera oss bland bästa klubbarna i världen och slåss om topp-10-placerar på de stora internationella stafetterna, på både dam- och herrsidan."
  När vi pratade om detta för 10 år sedan kändes det ambitiöst och rätt långt borta, men nu är vi där!! Stor grattis till er löpare och stort grattis till elitorganisationen!
 • Patrik F 24 sep 2012 19:18
  Grattis till fjärdeplatsen!
  Ett antal SM-löv har fallit över GMOK även denna helg- och börjar löven väl falla så lär det komma fler framöver!
  Gott kämpat alla!!
 • Ola W 24 sep 2012 11:27
  Grattis till fantastiska insatser igen! Vilken nivå vi håller i GMOK :) Tror att både aktiva och sofftittare börjar bli lite bortskämda med alla framgångar. Det är riktigt kul att se hur vi blir bättre från år till år. Grattis igen!
 • Lina 24 sep 2012 10:09
  LinaNågra ord om stafetten på min hemsida: http://linastrand.wordpress.com/2012/09/24/sm-stafett-4a/ Fortfarande besviken, men stolt över den otroligt höga nivå vi håller, både tjejer, killar, andra- och tredjelag. Vi kan mer och snart får vi utlopp för det.
 • Helena S. 24 sep 2012 10:03
  Men hallå grattis, ni får inte vara besvikna med en fjärdeplats... jag förstår nu precis efteråt att det känns surt, men hurra vad bra ni är!
ATM - 121244