jul25O-Ringen 2012, etapp 1-30

Vi är nu drygt halvvägs in i denna enorma tävling. GMOK har långt över 100 löpare på plats och det finns egentligen varken tid för att skriva eller läsa på hemsidan. Men en kort nyhet för att uppmärksamma våra 10(!) etappsegrare får man klämma in!

Etapp 1 & 2 avgjordes ute vid Simlångsdalen. Det bjöds på långdistans på söndagen och en medeldistans på måndagen. Första dagen var ganska enkel orientering med en del intressanta långsträckor. Medeldistansen var något mer tekniskt krävande och inte lika kuperad som långdistansen.

Etapp 3 gick precis vid kusten (Villshärad) och innehöll en väldigt varierad terräng. Det missades ganska friskt denna dag, delvis pga att terrängen bjöd in till hög fart.

I seniorelitklasserna sprang man inget på söndagen utan körde istället en sprint på onsdagens vilodag. Här har klubbens landslagsstjärnor visat framfötterna; Johan R (5), Lina S (6) och Anna F (9) ligger alla på topp-10 efter tre etapper. Runesson har varit allra vassast med en pallplats på etapp 1, endast slagen av den dominerande duon Gueorgiou & Lundanes. GMOK har dessutom så här långt tagit hela 10 etappsegrar. Grymt bra! Ing-Marie är värst med tre etappsegrar. Och Kerstins etappseger i D14 på etapp 2 är värt ett omnämnande. Helt fantastiskt att vinna en etapp i den tuffa konkurrensen. Senaste ungdomssegrar i klubbens historia lär vara Lina S (2003), Marcus M (1997?) och Christin J (1993?). Så detta är en historisk vinst och väldigt glädjande!

  • E1: Andreas Höye (H21K-1)
  • E1: Ing-Marie Brander-Strand (D60)
  • E2: Jennie Runesson (D21L)
  • E2: Magnus Palm (H21K-2)
  • E2: Kerstin Wadman (D14)
  • E2: Ing-Marie Brander-Strand (D60)
  • E3: Andreas J Johansson (H21L)
  • E3: Magnus Palm (H21K-2)
  • E3: Andreas Höye (H21K-1)
  • E3: Ing-Marie Brander-Strand (D60)

Av etappsegrarna leder Ing-Marie (såklart efter tre etappsegrar), Andreas H och Magnus P sina klasser totalt. Andreas J & Kerstin ligger båda två på tredje plats. Finns många andra som också springer riktigt bra - mer om detta i rapporten efter tävlingens slut!

På torsdag är det samling & tårta vid tältstaden för att fira framgångarna och tagga igång lite inför 25-manna :)

Tävlingsmässigt återstår 2 etapper som går vid nyårsåsen. Lycka till allihopa! Har laddat upp några mobilbilder från dagens sprint. Ni andra som fotat (säkert med bättre kamera & bättre fotokunskaper... :) ) får gärna fylla på i albumet!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244