apr14Stora GMOK-framgångar på Silva League 17

På lördagens tuffa långdistans slutade 4 GMOK:are topp-6! Johan R och Ola var 2:a och 4:a bland herrarna och i damklassen slutade Lina och Anna 5:a resp 6:a. Premiärtävlingen av Silva League vanns av Gustav Bergman & Annika Billstam.

Det var lätt regnfall och krävande banor som mötte deltagarna på den första Silva League-tävlingen ute i trakterna kring Jonsereds herrgård. Tävlingarna gick naturligtvis att följa hemifrån via GPS och live-resultat, men det var många av oss som också letat sig ut för att följa den spännande tävlingen.

Och det skulle alltså komma att bli en riktigt fin premiärtävling med GMOK-ögon sett. Så bra att det krävs en lite mer detaljerad analys av loppen... Vi börjar som sig bör med damerna!

D21E

I damernas elitklass var det 8 GMOK-tjejer som kom till start. Två av dessa var verkligen med och satte färg på tävlingen. Vid K1 var det Anna Forsberg som ledde, närmast följd av Lina Strand! Trea låg här Tove Alexandersson. På väg till K2 gjorde sedan Lina ett rejält misstag när hon drog snett och tappade ca 2.45 på detta. Ut från K3 är Anna fortsatt i tät, medan Lina (plats 50) och Tove tappat rejält.

Regerande världsmästarinnan på långdistans, Annika Billstam, visar sedan klassen när hon glider ifrån övriga fältet och ut från K14 leder hon med nästan 2 minuter före Tanya Ryabkina, Lena Eliasson och Anna Forsberg. Lina har avancerat rejält, trots att hon inte är helt nöjd med genomförandet av vissa sträckor. Hon har som sjua halvannan minut upp till pallen.

Anna tar ett rejält högervägval till K15, och ser ut att vara i fortsatt kamp om platserna 2-4 på väg in till kontrollen. Efter en kontrollmiss tappar hon tyvärr palldraget och är sånär ikapphunnen av Lina som körde mer rakt på uppe på höjderna. De är båda med i den jämna kampen om plats 4-9.

Lina gjorde en bra sträcka till näst sista och passerar här Anna, som är nere på plats 8. Efter en sylvass spurt avancerar Anna till plats 6 (+4.03) och är med det näst bäst i klubben. Lina slutar nämligen 5:a (+3.47), trots den stora missen i loppets början. Riktigt bra sprunget tjejer! Av övriga GMOK:are var Viktoria bäst som 34:a. Tävlingen vanns av Annika Billstam, före Tanya Ryabkina (+1.30) och junioren Tove Alexandersson (+2.21).

GPS - D21 E

Resultat - D21 E

H21E

Och killarna ville inte vara sämre... Vi tar det från början. Vi hade 5 killar med till start och två av dessa skulle vara med och hugga om pallplatser i ett högklassigt startfält som kryddades av regerande världsmästaren på distansen; Thierry Gueorgiou.

Johan Runesson fick en liten lucka på övriga toppkonkurrenter redan till K1, medan Ola Martner (plats 37) öppnar mer försiktigt. Johan missar tyvärr K2 med en knapp minut och får därefter börja jakten.

Redan på väg till K4 får vår stjärnduo tätkontakt igen, efter att ha tagit ett fint vägval genom bostadsområdet.

På väg till K10 har Runesson absolut tätkontakt (2:a, 18s efter David Andersson) och Ola ligger även han fint med. Tyvärr missar Ola halvannan minut och halkar ner till plats 11 totalt, när gafflingen inleddes vid K11.

I den gafflade delen (K11-K21) rycker Runesson åt sig en ledning och han lämnar boet halvminuten före Gueorgiou och minuten före David A. Martner är uppe som 8:a efter bla ett par sträcksegrar.

Vid K23 var ställningen oförändrad, så när som på en sak. Gustav Bergman hade börjat röra på sig ordentligt och var nu trea, ca minuten efter Runesson.

Den sista långsträckan till K24 visar sig bli väldigt avgörande. Bergman och Martner tar bästa vägvalet (svagt höger) och tjänar rejält med tid mot bla Runesson och Gueorgiou (mer höger), Olle Boström (rakt på) och David Andersson (vänster). Redan halvvägs in på sträckan är ordningen omkastad.

Ola ligger vid K24 på plats 6, med 41s upp till pallen. Runesson är tvåa och 39s från Bergman som leder. Ola tar sig sedan upp till plats 4 till K25 där han passerar David Andersson och Jonas Pilblad.

Runesson vinner sista sträckan och kommer sånär ikapp Bergman, men får nöja sig med en fin andraplats idag (+0.10). Ola (+2.17) utmanar Thierry (+2.08) i kampen om bronset, men får ge sig med knapp marginal trots en vass avslutning. Att ha GMOK-löpare på plats 2 och 4 är ingen skräll, men likväl är det riktigt vasst. Stort grattis grabbar! Närmast efter Ola hittar vi Jonas Pilblad (+2.35) och Erik Axelsson (+2.40). Hedberg (33:a) och Strand (37:a) var båda retfullt nära poäng efter klart godkända insatser. Och ny chans i morgon!

GPS - H21 E

Resultat - H21 E

Här ser ni den glada seniorkvartetten som alltså alla nådde podiet. Dessa har en snittålder på ca 23 år - det ser bra ut inför framtiden!

Bland ungdomarna blev det segrar i både D14 (Agnes Spånér) och D12 (Alva Sellgren). I D14 var det fyra tjejer (Agnes, Kerstin, Elvira och Isabella) bland de 6 främsta! Blir kul att följa morgondagens inledning av Ungdomsserien, inte minst i klassen D14.

Bland övriga resultat är det värt att nämna Micke Anderssons tredjeplats i H21E2, Junis som slutade 4:a i H21E3 och Albin som blev 7:a i H18E3. Segrar i huvudklasser till Ing-Marie, Gudrun och Bengt Borg.

Resultat

WinSplits

I morgon är det medeldistans på Silva League och dessutom är det WRE för senioreliten.

Uppdatering...: I knattekampen såg länge Wilmer Axe ut att gå mot seger. Efter att ha stannat och luktat på blommarna är det dock oklart om det blev seger för GMOK i H2 eller inte!?

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Ufs 16 apr 2012 22:34
 • Helena S. 16 apr 2012 10:42
  Hihi... ser otroligt harmoniskt ut med knattekamp... kanske något att ta efter ; )
 • jaxe 15 apr 2012 18:42
  Har nu (på direkt uppmaning) uppdaterat med en kort resumé från knattekampen...
 • Karl 15 apr 2012 02:10
  Gôtt är det!! Lycka till på medeldistansen allihopa som springer den!
 • fz 15 apr 2012 00:31
  Gmok leverar pä toppen och bredden. 40 topp tio placeringar igår. Idag vässar vi dubbarna för än fler!
 • farmor axe 14 apr 2012 19:47
  Instämmer i gratulationerna och bra rapport! Men hur gick det i knattekampen?
 • Elit 14 apr 2012 19:34
  Fantastiska prestationer!! Ni är grymma! En stolt ledare, som går och sjunger i lägenheten - sååå glad :o) :o).
ATM - 121244