mar14Rekordslakt i Skatås9

Andreas Høye satte med 24,20 ett nytt prydligt rekord när grus8an-testet avverkades denna fina tisdagskväll. På damsidan var det Lilian Forsgren (Tisaren) som var snabbast med 30,39. Väldigt kul att konstatera att personrekorden haglade tätt!

Redan innan start hade det samlade pressuppbådet på känn att kvällens test skulle bli nånting utöver det vanliga. Ett ca 60 man stort och taggat startfält gav sig iväg 18:30:00 för att springa den mytomspunna grus8an.

Första radiorapporten (OK enda…) kom efter 3km och här talade en exalterad skogsspeaker Ola J om en tätduo bestående av gästande Christian ”CC” Christensen (IFK) och vår egen Høye. Sedan en liten lucka ner till Strand och Öhlund och en något större lucka ner till Ols och Rune. Även Patrik & Melker Martner rapporterades i tätklungan (dock lite oklart om denna duo tjuvstartat eller inte) – Melker aningen före. Bland damerna var det Lilian som var först, med Anna jagandes hack i häl och Emma en liten bit bakom dessa.

Vem skulle vinna? Och var rekordet hotat? Två frågor som skulle besvaras inom kort.

Och så dök han då plötsligt upp på sista krönet. Kvällens obestridlige mästare, Høye, som genom en grymt stark insats putsade sitt eget rekord med 28 sekunder! Rekordet lyder numera 24,20 – en minst sagt respektingivande notering!

Strand och Öhlund kunde passera CC på loppets andra halva och Strand var med sina 24,54 bara 5s från sitt PB. Öhlund på tredje plats fick 25,01 i sin debut (OK, han har möjligtvis sprungit grus8an nån gång tidigare – men aldrig i ett sanktionerat grus8antestlopp…). Därefter följde CC (25,19), Ols (25,26) & Rune (25,31). Både Ols och Rune sänkte sina PB med omkring 45s. Även där bakom var det rekordnoteringar på löpande band. Sänkningar med 45s var snarare en regel än ett undantag. Visst var det fina förhållanden, men det går inte att komma ifrån att detta var en fantastisk fin lagprestation!

I H40-klassen vann Sideby oväntat enkelt över Sturesson och i H45-klassen var det en formtoppad Ulf Sundin som var först i mål efter en stenhård fight.

Även bland damerna var det riktigt hög nivå på resultaten. Ingen nådde upp till det officiella rekordet (Lina Strand - 30,04) och naturligtvis inte heller Linas inofficiella men imponerande notering från förra veckan (29,12). Men Lilian Forsgren (Tisaren) var inte långt från rekordet när hon korsade mållinjen efter 30,39 (PB-sänkning på dryga halvminuten). Även Anna (31,18), Niamh (31,41) och Emma (31,56) tog sig under 32 minuter och strax därefter kom även Sanna (32,38). Personliga rekord för samtliga!

Kul också att 14-15-tjejerna var med och sprang. Några körde grus8an, medan andra körde tuffa intervaller med grus8an som utgångspunkt.

Finns naturligtvis en hel rad med strålande individuella prestationer en dag som denna och rapporten skulle kunnat bli betydligt längre och ännu mer resultatspäckad… Kan ändå inte hålla mig från att avslutningsvis lyfta fram ytterligare två stora prestationer denna kväll; kockduon Emil Bengtsson & Fredrik Karlsson lyckades med konststycket att mätta ett par hungriga plutoner. Idel lovord hördes i salen gällandes den uppskattade maten!

Och för alla er som sett grus8an som årets stora mål kan jag avslöja att det i väntan på nästa tillfälle kommer finnas möjlighet att delta på diverse roliga orienteringstävlingar. Kommer bli riktigt kul att följa er framfart under året – inte minst efter denna rekordslakt!

Och så slutligen lite statistik...

2012-03-13
Översikt Alla  
Resultat Herrar Damer
Vem gjorde största sänkningen? Herrar Damer
Vem var bästa debutanten? Herrar Damer

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • FZ 15 mar 2012 09:24
  Jaxe>> Jag saknar en lista för de riktigt BLYTUNGA insatserna. Vi var inte många men 8 herrar och 3 damer har lyckats pricka formen till en annan gång.

  Petra>> Annika hälsar att jag borde ha stannat hemma om jag inte kan springa bättre.
 • jaxe 14 mar 2012 22:43
  Nu finns lite statistik från grus8an för eventuella intresserade... :)

  (se länkar ovan)

  Man blir nästan lite sugen på att vara med till hösten. Debutlistan kan man ju alltid slå sig in på!
 • Jacob Hård 14 mar 2012 09:45
  Ols Lagat öppnade luftintaget, spärrade upp ögonen och kickade ifrån Kiprune och gick segrande ur 25.30-matchen! (Sorry för den bilden Rune.. ;))

  http://dl.dropbox.com/u/3040177/olslagat.jpg
 • Lina 14 mar 2012 09:20
  LinaPhilipp och jag höll tummarna för er igår och väntade spänt på resultat igårkväll, men fann då inga (fick dock en föraning efter att ha tjuvkikat på Attackpoint), men nu är resumén här och det är bara att njuta. Vilken laginsats! Grymt bra tider och härligt att höra om så många PB:n rakt igenom startfältet!
 • Petra 14 mar 2012 09:05
  Med sorg i hjärtat och ond rygg/säte tvingades min kära man kasta in handduken -han skulle annars ha älskat att ha stå på startlinjen (speciellt nu när ödlan springer officiellt).

  Så mycket hade jag själv inte älskat detta -men gjort det ändå! Grymt sprunget av alla i zebraflocken!
 • Ols 14 mar 2012 08:52
  Ja, vilket löjligt gott drag det var igår kväll. Tack arrangörer och matlagare som levererade i minst lika stor utsträckning som löparna.
 • Elit 14 mar 2012 08:29
  Grymt fina prestationer! En härlig kväll :-).
 • Micke 14 mar 2012 08:20
  MickeGrymt köttat!
 • Vis 14 mar 2012 08:19
  Jaxe referat levererar som vanligt! En samling av dem är ju en bok man skulle kunna tänka sig att köpa och faktiskt läsa till skillnad från diverse ekonomisk litteratur.
  Skönt att se att vinterns slit gett valuta för pengarna på samtliga startande!

ATM - 121244