dec22Lucka 22: Junioråret 20111

I dagens lucka blickar vi tillbaka på ett år fyllt av fina juniorinsatser. Tre nya GMOK-löpare förstärkte en redan imponerande juniortrupp.

Redan inför årets början insåg vi att detta skulle bli ett spännande år för GMOK Junior iom att både Klemmingenfostrade talangen Christian Tingström och Lilla Edet-sonen Johan Sandström tog steget över till klubben. Vid halvårsskiftet välkomnade vi också Kungälvsbaserade Albin Petrén och detta borgade för att vi hade underlag för tre starka juniorlag till SM-stafetten.

Under våren imponerade Tingström genom att springa stabilt på värdetävlingarna och med bland annat en fjärdeplats på en J-cuptävling åkte han iväg till JWOC-testtävlingarna i Polen med gott självförtroende. Efter segern på medeldistansen var biljetten i hamn och Christian gjorde sen ett fint JWOC där 18:e-platsen på sprinten blev den resultatmässiga höjdpunkten. Christian imponerade också stafettmässigt där han var med i förstalaget på det succéfyllda 10mila-äventyret och avslutade för förstalaget i H20 på stafett-SM där slutplaceringen blev 6. Tingström noterade också en fin 5:e plats på medel-SM och gjorde en finfin 25-mannahelg med stark stafettinsats som följdes av en andraplats på 25mannakorten.

Sandström som är en mycket duktig förstasträckslöpare inledde året med några lopp som han inte var riktigt nöjd med, men fick en rejäl revansch under hösten där han sprang bra på 25-manna och framför allt på SM-stafetten. Här var Johan inne som 19:e man, steget efter Måns & Jocke i lag 1 resp lag 2.

Albin som bytte vid halvårsskiftet har visat stigande form under hösten och gjorde bla väldigt fina DM-tävlingar där han var med och utmanade Måns & Viktor om de ädlaste medaljerna. Albin gjorde också flera andra starka insatser under hösten, bland annat med en andraplats på en etapp nere på turkiska 5-dagars!

Bland övriga juniorer inledde Egil & Måns året fint med en 6:e-plats på natt-SM för Egil respektive en 7:e plats (PB) på IKHP:s  J-cup för Måns. Egil gjorde flera fina insatser under året och jag minns inte minst de fina loppen på Tiomila (lag 2, lagplac 33, sträckplac 17) och SM-stafetten (lagplac 6). För Måns del fortsatte han med att slå J-cups-PB även i Sörmland (5:a) och på årets kanske viktigaste tävling, lång-SM, gjorde han ett fantastiskt fint lopp där han slutade på plats 4 - blott 5s från pallen. Även stafett-SM (6:a) var såklart en höjdpunkt för Måns som också var inne först av alla på 7:e-sträckan på 25-manna!

Jocke inledde året lite knackigt men fick ordentlig fart både på ben & orientering strax innan 5-dagars. Väl där levererade 5-dagarskungen han som vanligt ett fint resultat – denna gång blev det en 7:e-plats (i samma klunga, 9:a, fanns även Måns). Jocke avslutade SM-året på bästa sätt genom att springa hem två löv individuellt; 10:a på medel-SM & imponerande 7:a på Ultralång-SM. På Ultralången hade han ordentlig segervittring, men en liten miss strax innan förvarningen innebar tyvärr att medaljchanserna försvann. På stafett-SM var han med i lag 2 som sprang in på en riktigt fin 12:e-plats! Men allra mest imponerade nog ändå Jocke på Jukola, där han sprang sträcka 5 i GMOK2 och tog in en minut på täten och var 24:a på sträckan!

Daniel har också visat riktigt fin form under stora delar av året där man minns den starka insatsen på Blodslitet här på hösten som resulterade i plats 13. Allra mest imponerade trots allt 3:e-platsen på 25mannakorten, där han bara besegrades av JVM-kungen Robert Merl och en viss Tingström. Martinsson gjorde även en fin slutsträcka på SM-stafetten där han spurtade ner Hestras John Börjesson i kamp om plats 12. Hans insats på Natt Sjuan Deltävling 1 vittnar om att han blir att räkna med även när han tar steget upp i seniorklass till nästa år!

Viktor har lyft sig rejält under året där han gått från klarhet till klarhet! I sina bästa stunder kan han prestera riktigt fina resultat och han har även höjt sin lägstanivå. Bland segrarna märks segern på medel-KM och kanske framför allt segern dagen efter U10mila i tuff konkurrens (Måns tvåa). Viktor lyckades också kvalificera sig för sin första SM-final på medel-SM och gjorde ett starkt lopp på stafett-SM där han var med i lag 2 som slutade 12:a. Patrik kom igång ordentligt med tävlandet under sommaren där han var en av flera GMOK-löpare som sprang Swiss O-week. Patrik har sedan sprungit bättre & bättre för i stort sett varje tävling. På stafett-SM kom han in som 24:e löpare på andrasträckan för GMOK3, efter en fin sträcka!

Fabienne har ju bott här i Gbg under en stor del av hösten och har visat riktigt fina takter, där naturligtvis framgången som del i förstalaget på 25-manna sticker ut lite extra!

Till nästa år lämnar Tingström & Martinsson juniorvärlden, men underifrån fyller det på med unga hungriga 95:or (Petter, Jesper, Johannes & David). Blir säkert ett minst lika kul 2012 för GMOK Junior! Och om några år kommer vi garanterat ha ett grymt juniorgäng även på tjejsidan, när D14-maffian har åldern inne för juniorklass!

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Lillen 22 dec 2011 13:44
    Inte varje dag man får vara med på tre bilder i en och samma nyhet! Ser tillbaka på ett år med många ljusglimtar! Fint skrivet Johan!
ATM - 121244