aug09Euromeeting, GM och annat kul!2

Lina & Raffael stod båda för flera fina insatser på Euromeeting i Schweiz vilket bådar gott inför framtiden. Även på andra ställen i orienteringsvärlden har GMOK-are imponerat!

Lina debuterade i seniorlandslags-sammanhang genom att bli bästa svenska på 13 plats (med mersmak) på medeldistansen. Ännu bättre gick det för Raffael Huber som slutade på en strålande 6-plats, i en tävling där bäste svensk (Millegård) slutde 19! Lina följde upp detta med att springa till sig en grym fjärdeplats på långdistansen! Och på söndagens stafett var Raffael (str 1, Schweiz 2) och Lina (str 3, Sverige 1) med i lagen som slutade på plats två respektive tre! Resultaten lär komma här snart.

Dessutom har våra brittiska vänner imponerat. För några veckor sedan slutade Duncan Archer tvåa (efter Christian Nielsen) och Pippa Whitehouse fyra på franska tredagars. Veckan som gick sprang Hector Haines riktigt bra på sexdagars i Skottland. Efter en väldigt stabil vecka slutade han tvåa i seniorelitklassen, efter Oleg Chepelin. I Norge sprang Axe fint på Ringerike 2-dagars vilket resulterade i andraplats på båda etapperna efter Simo Martomaa (lördag) resp Torbjörn Sagberg (söndag).

På hemmaplan var det i torsdags för-USM i OK Löftans regi. Måns och Viktor var där för att förbereda sig inför kommande mästerskap och de gjorde det bra. Måns blev femma och Viktor artonde i H16-klassen som vanns av Joakim Eliasson, OK Alehof. Och i helgen var det ju GM som arrangerades i Bengtsered. Våra herrjuniorer Hedis (H20) och Egil (H18) bärgade här varsin bronsmedalj i tuff konkurrens, medan det blev fjärdeplatser för Johan S (H21) och Lousie (D21). Tobias och Sofia kompletterade med sina tiondeplatser i respektive seniorklass. Petter & Viktor prickade båda 36-platserna i H14 resp H16, medan Måns dessvärre stämplade fel (tiden hade räckt till sjundeplats). På söndagens distrikts-stafett gjorde våra ungdomslöpare fina insatser. Måns (Göteborg lag 2) hade tredje bästa tid på slutsträckan! Göteborg lag 1 vann mycket glädjande efter att Alehofs Joakim Eliasson avgjort på sistasträckan.

Jag har garanterat missat en del som hänt. Skriv gärna i kommentarsfältet eller uppdatera nyheten!

Det kommer garanterat bli högklassig konkurrens på kommande KM-tävlingar. Missa inte detta!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • jaxe 11 aug 2009 08:33
    Asgeir>> Nyheten uppdaterad med Egils bronsmedalj.
  • Asgeir 10 aug 2009 21:04
    Egil fick bronspengen i GM, då en löpare före var från Svealand...
ATM - 121244