sep114st topp10-placeringar på Lång-SM5

Dagens tuffa final bjöd på hel del stabila insatser av GMOK-löparna. Närmast medalj var Måns Östman med en 4:e plats i H18! Lina Strand blev 5:a i D21, Ola Martner blev 7:a i H21 och Christian Tingström 7:a i H20!

Lång-SMfinalen bjöd på tuff terräng och rejält tuffa banor, den beräknade segrartiden överskreds i alla klasser och i många rätt rejält!

Närmast medalj av våra löpare var Jonsereds stolthet Måns Östman i H18, nesliga 5 sekunder från bronset. Efter att  ha gjort lite misstag framtill första radion avslutade han magnifikt och ledde länge sin klass, en efter en kunde konkurrenterna bockas av. Till sist var det alltså bara 3st som kunde knö sig före!

Lina Strand som vann sitt igår, gjorde även hon ett riktigt stabilt lopp utan större misstag och landade på en 5:e plats, endast 4.21 från segern i den jämna klassen D21. I den tuffa terrängen gavs ingenting gratis så det var en rejält trött fr Strand som spurtade  mål. Vann gjorde Helena Jansson.

Ola Martner sprang in på en imponerande 7:e plats i sitt livs första långfinal i seniorklassen! Ola svarade för ett jämnt och stabilt lopp och var in princip hela tiden med framme bland dom 10bästa. Han såg grymt stark ut vid varvningen och kunde i motsatt till många andra hålla trycket uppe ända in i mål! Fd Landehofs och SAIK-löparen William Lind kunde till publikens jubel springa in på en välförtjänt förstaplats.

JVM-löparen Christian Tingström var hela tiden med framme och krigade om de främsta placeringarna i klassen och kunde till slut se sig på en 7:e plats i H20. Vi får heller inte glömma Mikael Eliasson som slet sig runt på fullt respektabel 18:e plats i H21 efter att enligt egen utsago mött väggen på sista varvet. Slet sig runt gjorde även Louise Göthfors i D21 och Johan Runesson i H21. H20-killen Egil Edvardsen hade precis kommit i mål på trötta ben när det uppdagades att han glömt stämpla vid vätskekontrollen, bistert!

Det var ett stort gäng GMOK:are i alla åldrar på plats för att heja fram de våra! Kul!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • jaxe 13 sep 2011 10:54
  Tog mig friheten att uppdatera AP:s nyhet med lite fina bilder som laddats upp av Jimmy (tror jag...)!
 • Patrik F 12 sep 2011 21:34
  Väl kämpat av alla i den tuffa terrängen,
  o GRATTIS till alla fina placeringar!!
  Det var kul att följa tävlingen på plats!
 • Krocko 12 sep 2011 08:51
  Att prestera i den här terrängen är mycket graverande då den sätter stora krav fysiskt, tekniskt och mentalt (sägs ofta men här stämmer det verkligen). Därför var inte jag överraskad över Linas, Christians och Olas insatser (dock inte desto mindre imponerad). Sist och minst och bäst var ändå Måns! Sällan har väl 5 sek hamnat så fel (i alla fall enligt oss i GMOK-klacken). Man kan dock ana att vi inte hört det sista av Måns i medaljdiskussioner.
 • jaxe 11 sep 2011 21:31
  Tack för underhållningen! Och grattis till fina resultat!
 • Elsi-Brith 11 sep 2011 20:24
  En sån dag! Grattis alla för fina prestationer och allra mest Måns!
ATM - 121244