sep05D14-gänget glänste på stafett-DM!6

Efter en fantastisk stafett lyckades D14-tjejerna springa hem guld och silver på stafett-DM! Grymt imponerande laginsats! D21-laget tog ett överlägset guld och i H21 slutade vi tvåa. Bland övriga resultat märks guldet i H20 och silvret i D12.

Årets stafett-DM som var ett samarrangemang mellan Bohuslän-Dal (Stenungsund) och Göteborg (GMOK) hade förlagts till ett område strax norr om Stenungsund & Ödsmål. Dagen till ära bjöds det på rejäla gafflingar och ett makalöst väder.

Starten gick 10.30!

 Vi hade såklart en del förhoppningar på fina resultat i D14, efter vårens & sommarens succéfyllda lopp. Men att det skulle gå såhär bra vågade man inte tro på! Efter första sträckan var det GMOK2 med Elvira som ledde klart (drygt tre minuter!) och trots att Kerstin (som inledde fantastiskt bra) skadade sig något kunde hon springa in som fjärde lag. På andrasträckan sprang sedan Fanny fantastisk fint och var tvåa på sträckan - hon såg därmed till att GMOK2 fortfarande ledde med ca 3 minuter - nu före GMOK1 där Kajsa Jungbjer var sträcksnabbast. Och på sista sträckan skulle det bli en tuff kamp mellan Ella & Moa, där till slut Ella kunde smita förbi Moa och bärga guldet. GMOK2 sprang in som tvåa en dryg minut senare och höll därmed undan för de duktiga Lerumtjejerna som vann bronset.

I D12 var det också en ruskigt fin insats, där Alva inledde med att vara fyra på startsträckan. På andrasträckan passerade Frida & Klara Landehof och därmed låg man på bronsplats. Avslutaren Isabella kunde efter ännu ett topplopp passera Uven och sprang i mål som tvåa efter Lerum. Isabella tog in 2,5 min på täten!

Vårt unga H12-lag (snittålder på 10 år) sprang bra och klarade av de tuffa banorna! Det blev till slut en sjundeplats efter jämna insatser av Hannes, Viktor & Erik. Tyvärr kunde inte det duktiga H16-laget komma till start, pga förkylningar.

I D21 var det spel mot ett mål. Förhandsfavoriterna i GMOK1 vann samtliga sträckor i den rejält tuffa & lite småluriga terrängen. Jennie skapade en lucka på 2.23 på inledningssträckan där hon skickade ut Louise närmast före IFK & SAIK. Både Petra (GMOK2) och Rachel (GMOK3) gjorde fina lopp som resulterade i plats 4 resp 5.

Även om varken Jennie eller Louise (enligt obekräftade rykten) var 100% nöjda kunde man efter två sträckor skicka ut GMOKs största damstjärna Lina med en ledning på 3.42 till jagande SAIK. Starkt jobbat! Mimmi (GMOK3) passerade Sara S (GMOK2) och man höll därmed Landehof bakom sig.

Och med Lina på slutsträckan växte marginalen ner till jagande Emma Andersson i SAIK till hela 6.46 - grattis! Bronset gick till IFK. GMOK2 & GMOK3 hade ju hela tiden en hård kamp men till slut var det GMOK3 (Rachel, Mimmi & Bodil) som knep plats 4, tre minuter före GMOK2 (Petra & Sara*2).

I H20 vann GMOK en övertygande seger efter stabila insatser av Johan, Patrik & Albin. Segermarginalen ner till Alehof blev drygt 12 minuter. Bronset till Tolered-Utby.

I H21 mönstrade GMOK 9 sylvassa lag, varav två rena juniorlag. Faktum är att vi, IFK (7 lag) och SAIK (3 lag) hade 19 av tävlingens tjugo lag. Förutom dessa var det bara IK Uven (med en 16- och en 17-åring i laget) som kom till start. På förstasträckan ryckte Eskil Kinneberg (IFK2) och Junis (GMOK3) åt sig en ledning. Efter olika gaffling och ett tveksamt vägval av Junis kunde Eskil komma in ett par minuter före. Därefter följde Erik (GMOK2, +4.49) och Emil (GMOK4, +5.52) och Christian Nielsen (IFK3, +6.10) innan de båda förstalagen kom in (Micke & Christian Christensen). Dock bör tilläggas att det var ovanligt stora gafflingsskillnader. Måns var strax före Egil i juniorkampen, där ingen av löparna var särskilt nöjd med sina insatser. Erik Johanssons magiska spurt gav f.ö. sköna vibbar från tiomila ;) Den inställningen att ge allt hela vägen till överlämningen av kartan smittar av sig!

På sträcka 2 höll Noborn (IFK2) undan för de jagande. Marius T-Ö gjorde en fin sträcka och växlade som andra lag, ca 3 minuter efter. Axe gjorde ännu ett fint DM-lopp och såg till att GMOK2 låg kvar som trea efter att ha passerat Palm, men släppt förbi Marius. Ols var sträcktvåa när han förde upp GMOK1 till plats 4 och man var nu bara dryga minuten efter GMOK2 och ett par minuter före GMOK3 som låg femma. Av de övriga GMOK-lagen var det Martinsson och Sturesson som gick bäst.

På slutsträckan visade Runesson analkande SM-form genom att vara sträcksnabbast och på vägen passera Strand & Pilblad. IFK2, med nyförvärvet Audun Weltzien höll dock undan till seger. Grattis till en fin laginsats av IFK2! Runesson var i mål 5.47 efter Audun och minuten före Pilblad i IFK1. Strand i GMOK2 gjorde en stark sträcka och tog in på Pilblad, men var dryga minuten efter i mål. Wernersson i GMOK3, som inte var särskilt nöjd med sitt lopp, höll undan för de jagande lagen och sprang in som femma i mål. Hedberg (GMOK4) gjorde en fullt godkänd insats och GMOK4 blev därmed sjua i stafetten. Bra på slutsträckan sprang också Tingström, som därmed förde upp ena juniorlaget till plats 11, tre placeringar före det andra juniorlaget.

I H45 blev det guld till GMOK1 (Per G, Per S & Thomas S). Här imponerade Slaktarn i GMOK3  genom att vara tvåa på str1. Seger också i H165 genom Mats S, Kenneth R & Bengt J - efter spurtstrid mot Tolered-Utby! Och i D195 blev det silver till trion Gudrun B, Elisabeth R & Inga-Lisa A.

Nu blickar vi fram mot SM. Nästa helg är det långdistans och helgen därefter är det medeldistans och stafett. Kommer bli riktigt kul!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Andreas P 05 sep 2011 12:25
  Grymt kul att läsa om alla framgångar!
 • Sofia 05 sep 2011 12:00
  Ett stort tack till den alldeles utmärkta GMOK-barnpassningen! Känns tryggt att ge sig ut i skogen med den uppbackningen.
 • Helena 05 sep 2011 11:50
  Fantastiskt spännande dag i går och kul att stå vid repet! Gött med alla GMOK-framgångar... och som vanligt bra sammanfattat av Johan!
 • Lina 05 sep 2011 10:35
  LinaHärligt med så många fina insatser och ungdomarna framförallt tjejerna fortsätter att briljera tävling efter tävling. Jag ser mycket fram emot denna påhälsning på 10mila om några år...
 • Andrew 05 sep 2011 09:35
  Håller med, grym rapport. D14 o D12 blir ju 2 fantastiska 10-mila lag. Lina och co får snart påhälsning :-) Kan bli kul framöver!
 • Elit 05 sep 2011 08:57
  Riktigt kul med dubbelseger i D14! Ett stort grattis. Grattis även till övriga vinnare :o)!! ...och som vanligt en grym rapport Johan - grymt!!
ATM - 121244