okt03Lina & Axe segrade på Ruddalsloppet0

När en av höstens deltagarmässigt största gbg-tävlingar gick av stapeln i Ruddalen var det stor GMOK-dominans. Fyrdubbelt GMOK i H21 genom Axe-Hedis-Strand-Junis och i D21 vann Lina före SAIKs Maria M.

Frölunda har i år arrangerat två av göteborgs största tävlingar deltagarmässigt (1200 i våras och 1000 nu). Många deltagare hade denna gång missat att anmäla sig i tid vilket innebar att första löpare gav sig ut 09.58 trots att första start var satt till 11.00! I H16 var det 16 deltagare, varav 11(!) efteranmälda…

Tävlingen hade man förlagt till Ruddalens terränglåda som brukar bjuda på en hel del orienteringstekniska problem. Som vanligt var det klurigheter inne i ringen, men i min mening var det något för löpbetonade banor, åtminstone i seniorklasserna. Överlag var det dock en trevlig tävling och den förgylldes av många fina GMOK-insatser. Herrseniorklassen gästades förresten denna dag av en hel massa juniorer från GMOK & dessa skulle göra ordentliga avtryck i resultatlistorna. Segern gick dock till rutinerade Axe som visade var skåpet ska stå. Marginalen blev dock endast 3s ner till en viss Hedberg, som håller på att utvecklas till en riktig storlöpare! Trea slutade Strand som hade riktigt fin fart på benen medan Junis slutade på plats 4. Mycket bra juniorlopp också av Måns (7:a) och Egil (13:e) som båda passerade mig ute i skogen…

I D21 visade Lina återigen att hon just nu är bäst i distriktet genom att segra med dryga halvminuten före Maria M (SAIK) och med ytterligare en minut ner till trean Anna Forsberg (Kolmården). Fina lopp också av Frida (6:a), Sara J (8:a) och Bodil (9:a) vilket bådar gott inför kommande helg!

Fullständig dominans var det i D20 där Hanna vann före Kristin och med Elin på plats 4. Övriga GMOK-segrar togs av Ing-Marie (D45), Ture (H80) och så var Lisa Falk snabbast i U1!

För ungdomarna var tävlingen också sista deltävlingen i årets Ungdomsserie. De ungdomar som var på plats lyckades så väl att vi lyckades vinna Division 2 och därmed är klara för Division 1 till nästa år. Kul! Bland många fina insatser måste nämnas Kerstin W (3:a i D14 – hon springer normalt i D12!), Isabella L (3:a i D12), Petter Ö (5:a i H16), Ella W (5:a i D14), Johannes K (6:a i H16), Felix F (7:a i H10), Jesper M (8:a i H16) och Felix G (11:a i H14).

Resultat Ruddalsloppet
Resultat Ungdomsserien

Nu blickar vi fram mot 25-manna. Ryktet säger att lagen kommer publiceras i morgon. Vi kommer helt klart ha tre heltaggade lag till start!

ps GMOK gratulerar självklart det nykläckta föräldraparet Ola J & Louise G som födde en liten tjej i morse. Även Rakkas, Farmor & Farfar får ta del av gratulationerna! (och ansvaret?) ds

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244