dec03Välkommen Stina!2

Stina Persson har redan varit medlem ett tag under detta märkliga år, men nu är det verkligen dags att välkomna denna småländska till GMOK!

I adventsljusets sken pratar gmok.se med Stina över en Coronasäkrad telefon. Dags att lära känna henne lite mer tänker vi.

Stina växte upp på en gård i Gamleby i Småland med två äldre syskon. ”Föräldrarna var orienterare så i början hade jag inte något annat val än att följa med ut på orientering”, berättar Stina, som orienterade en hel del under ungdomsåren. Efter att hon var 17-18 år så blev det mycket mindre orientering under några år.

gmok.se trodde från början att Stina är norrländska och det är ju fel, eller kanske inte? Stina flyttade till Umeå för att plugga till psykolog. ”Jag var sen på utbyte på Irland 2013-2014 och där, av alla ställen, så började jag orientera mera igen”, reflekterar Stina. När hon kom hem så började hon springa för Umeå OK och tränade med ett studentgäng där. Orienteringen var tillbaka i livet.

Efter examen så flyttade Stina till Östersund eftersom hon verkligen gillar skidor och fjällen. ”Alla åkte på toppturer i Östersund och hade jag inte träffat min kille på en skidresa så hade det inte blivit Göteborg”, berättar Stina. Här flyter intervjun iväg och vi (läs Red.) går igång på att snacka randonee, offpist och olika skidorter. Stina berättar engagerat om Canada, Georgien, Alperna, Sochi mm. Vi är överens om att skidåkning verkligen är toppen i livet och det är synd bara att Corona begränsar skidåkandet just nu. Kanske blir det en offpisttur med Red. i Alebacken i vinter, vem vet. (PS! Stina antog utmaningen)

Ingen snö i Göteborg. Ingen skidåkning på nära håll. ”Hur ska det här gå?” tänkte Stina och började kolla upp orienteringsklubbar i Göteborg. Hon kollade lite på hemsidan och prövade att träna med oss – GMOK verkade klart trevligast och det passade henne då det är både en elit och en breddklubb. ”GMOK tryckte lite mer på det sociala än andra klubbar. Sen bor jag ju i Majorna också, vilket så klart var viktigt”, skrattar Stina. Så hur gick det då undrar förstås Red. ”Jo, men nu med GMOK så är det okej att det inte är någon snö här”, avslöjar Stina.

Stina jobbar på Smärtkliniken i Angered och trivs på jobbet och med livet i Göteborg. Innan Corona kom gick hon mycket på stand-up och via en kompis har de blivit intresserade av öl. gmok.se kan till sist avslöja att det blir ett ölquiz före jul. Missa inte det!

Varmt välkommen i laget Stina”, hälsar damcoachen Sven Börjeson och tränare Patrik Thoma.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Mat J 06 dec 2020 17:21
    Välkommen. Har full förståelse för din böjelse för Norrland och skidåkning.
  • Lina 04 dec 2020 17:38
    LinaSkriver varmt välkommen även här! Kul å ha dig med!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Ola Wallinder

ATM - 121244