nov25Välkommen Fredrik5

Vi är väldigt glada att Fredrik Hamrefors bestämt sig för GMOK inför nästa säsong. Västeråsaren är numera Göteborgare.

Fredrik har varit en duktig ungdom och junior i många år med ett USM guld som största merit. Under juniortiden har han etablerat sig i svenska junioreliten. Det blir kul att få med Fredrik i det gäng av unga junior+ löpare som nu jobbar sig in som seniorer.

gmok.se träffar Fredrik över en Coronasäkrad kaffe och undrar vad han förväntar sig av orienteringslivet de kommande åren? “Jag vill utvecklas som orienterare, löpare och  människa – och sen längtar jag verkligen efter att få en hel tävlingssäsong. I år var det ju t.om. roligt att sitta i karantän på SM.”, säger Fredrik.

Fredrik kommer från Västerås SOK och är uppvuxen i Västerås i en orienterarfamilj med två äldre syskon. Det var pappa som tog med familjen ut på orientering. Han provade på många andra sporter, men det är orienteringen han har hållit på med sen han var liten. Familjen har en stuga i Grövelsjön så det har blivit mycket längdskidor genom åren också.

När Fredrik skulle börja gymnasiet så blev det OL-gymnasium i Sandviken. “Åren i Sandviken var väldigt roliga. Jag lärde känna väldigt många människor och gillade verkligen det sociala. Vi fick springa på många olika kartor och varje år åkte vi på utlandsläger och det var jättekul.”, berättar Fredrik.

Fredrik bor numera i Studiegången så träningskompisarna finns runt hörnet och GMOK stugan ligger nära till. Han går nu andra året på Datateknik på Chalmers. På frågan om matlagningen som student svarar Fredrik att han helst lagar så mycket mat som möjligt när han väl lagar, så Fredrik har alltid en matlåda hemma om ni behöver!

Det som är bäst med Göteborg är den fina och tuffa terrrängen. Det är en härlig träningsmiljö och så är det enkelt att komma ut och träna. Chalmers är en bra skola där jag trivs bra och Göteborg är en ”go” stad även om jag inte har sett så mycket av den det senaste halvåret”, avslutar Fredrik. Lite göteborgska har i alla fall hunnit sätta sig (Red. anm.)

Fredrik har en fin talang och en härlig träningsvilja och blir ett fint tillskott till GMOK på herrsidan”, säger Viktor Stensson och Patrik Thoma.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Simon Nordberg 26 nov 2020 14:07
  Härligt Fredrik, välkommen till klubben.
 • Viktor Runnby 25 nov 2020 21:32
  Kul! Varmt välkommen!
 • Mats J 25 nov 2020 20:53
  Ett stort varmt välkommen.
 • Lina 25 nov 2020 20:17
  LinaGött e det! Välkommen!
 • jaxe 25 nov 2020 19:16
  Riktigt kul, varmt välkommen!

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder

ATM - 121244