nov06Välkommen Sebastian6

Sebastian Inderst vill ta nästa steg i sin utveckling och tar nu steget över att tävla för GMOK

gmok.se blev bjuden på goda tacos med sötpotatis när vi träffades hemma hos Sebastian i hans fina lägenhet i Kålltorp, strax nedanför Skatås. Senare i eftermiddag bär det av till Hökensås med ett litet privat gäng som tränar mycket ihop.

 

 

GMOK erbjuder väldigt bra stöd med vilket jag kommer att jobba hårt för att ta nästa steg i min utveckling”, säger Sebastian. Jag har tränat med olika klubbar i Göteborg i den fantastiska träningsmiljön som staden erbjuder och fastnade för GMOK.

 

Sebastian kommer från Caslano, i den italienska delen av Schweiz, bara några kilometer från Italien. Där är han uppvuxen med sin syster och sina föräldrar. Som liten höll han mest på med utförsåkning och gymnastik. Och med en mormor strax utanför St Moritz så undrar man ju hur orienteringen kom in i hans liv?

 

Jag höll på mycket med gymnastik och var alltid lat så fort vi skulle springa. När jag tröttnade på att repetera samma övningar så prövade jag orientering och då blev det plötsligt kul med en karta i handen. Det var som en skattjakt”, skrattar Sebastian som var 14 år när när han började orientera. När han senare läste en bok av Simone Niggli insåg han att det fanns orienteringsgymnasier i Sverige. På det viset hamnade han i Eksjö 2009 som 17-åring där han lärde sig svenska under ett år.

 

Genom sitt italienska medborgarskap (efter sin pappa) så började Sebastian springa för Italien 2016 och deltog då i sitt första VM i Strömstad (Lång, Medel och Stafett). I Italien har han också sin flickvän Anna Caglio.

 

Efter studier i Zurich så bestämde sig Sebastian för att flytta till den nordiska terrängen och fick då jobb på Zenuity (numera Zenseact) på Lindholmen 2018. 

 

gmok.se undrar förstås vad som fyller livet förutom jobb och orientering? “Jag spelar trummor och vi hade ett band i Schweiz. Musiken är viktig i mitt liv, gärna hårdrock och metal. Ett favoritband från Göteborg är In Flames.” berättar Sebastian. Kanske grunden till ett GMOK band? Hör av er :)

 

Vi hälsar Sebastian varmt välkommen till #gmokgents och GMOK.

 

Sebastian blir en väldigt bra löpare att få med i utvecklingen av GMOK och det ska bli väldigt spännande att följa hans utveckling”, säger herrcoachen Viktor Stensson.

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • Mats J 08 nov 2020 20:13
  Väldigt trevlig. Varm välkommen.
 • Stina Persson 08 nov 2020 20:10
  Kul Sebastian :)
 • Patrik Falk 08 nov 2020 18:00
  Varmt välkommen till klubben!
 • Jolanta 08 nov 2020 08:23
  Välkommen, så roligt! :)
 • Simon Nordberg 06 nov 2020 22:40
  Grymt roligt, välkommen till zebra flocken Sebastian.
 • jaxe 06 nov 2020 19:59
  Benvenuti Zebra-Seba :)

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ola Wallinder
Redigerad: Ola Wallinder

ATM - 121244