okt11Sprint-SM: Silver till Lina!0

Lina sprang hem ett imponerande SM-silver på lördagen. På söndagens sprintstafett blev det en 9e-plats och ett välförtjänt SM-löv för Runa, Erik, Viktor & Lina.

(bilderna är kopierade från klubbens inlägg på FB, signerat Catherine Davidson)

Överlag var det en bra laginsats från GMOK under årets Sprint-SM-helg. Tack vare fina förberedelser som Patrik Thoma regisserat, så var löparna väl förberedda på sprint-utmaningar under denna andra SM-helg 2020.

Tävlingarna som hölls i Örebro vållade kanske mer fysiska än tekniska problem om man ska generalisera banorna i de relativt tvådimensionella bostadsområdena. För även om det fanns en hel del vägval (och löparna i många fall valde olika) så var känslan att det allra viktigaste var att välja snabbt - för ganska ofta var varianterna ganska jämnvärdiga och jag såg inte alltför många misstag när löparna väl valt väg. Med detta sagt (skrivet) så var det såklart värdiga segrare/medaljörer, som visade att de behärskar all typ av sprint.

Sprint-SM individuellt, 2020-10-10

På lördagens individuella tävlingar tog sig båda våra juniorer till final (Jennifer och VIktor JB) - precis som Lina, Line & Runa i D21. Dessutom var Klara automatiskt kvalificerad för A-final, precis som övriga i D20. Så när eftermiddagens finaler drog igång var det 6 GMOK:are i A-finalerna.

Kul var det att SVT hade satsat på livesändningar även denna helg - och från mitt perspektiv var det väldigt fina sändningar. Tyvärr lämnade tidtagningen en del att önska, men i det stora hela kändes det som TV-soffs-publikvänliga tävlingar. Blir såklart också lättare att följa löparna i den här typen av öppnare områden än i tekniskt mer kluriga gränder.

Till finalen gick Lina ut med sin målsättning att det var guld hon siktade mot - och det skulle sånär slå in. Om det inte varit för Tove. För åt Alexandersson fanns inget att göra denna gång, hon vann till slut med betryggande marginal - men det blev ett väldigt imponerande silver till Lina som därmed slog till med PB i dessa sammanhang (brons 2017 var rekordet tidigare). Stort grattis till klubbens egna drottning!

Linas sprint-SM-svit i seniorklass:

År Klass Plac Namn
2009 D21 5 Lina Strand
2010 D21 12 Lina Strand
2011 D21 8 Lina Strand
2012 D21 7 Lina Strand
2013 D21 6 Lina Strand
2014 D21 4 Lina Strand
2016 D21 13 Lina Strand
2017 D21 3 Lina Strand
2018 D21 5 Lina Strand
2020 D21 2 Lina Strand

För övrga D21:or blev det plats 22 (Runa) och 26 (Line) efter till synes stabila insatser. Extra kul att få följa Runa en del genom kameramannens lins. 

Väldigt kul är det att se att Jennifer är i så fint slag och denna gång räckte det till plats 25 i D18. För Viktor J-B så blev det tyvärr en diskvalificering - han gjorde annars ett fint kval (5a) och kom upp som 12a om jag minns liverapporteringen rätt. Oklart i skrivande stund exakt vad diskningen berodde på. Klara slutade 34a i D20.

Resultat, kval

Resultat, final

SM Sprintstafett, 2020-10-11

På söndagens stafett mönstrade vi två lag - och glädjande nog hade båda lagen placerats i A-finalen (pga årets speciella pandemiska omständigheter var det en maxgräns om ca 25 lag i A-finalen). 

Förstalaget bestod av Runa-Erik-Viktor R-Lina och i andralaget sprang Line-Daniel-Martin-Jennifer. Lite extra kul med avslutningen i lag 2 där Martin A gjorde comeback i dessa sammanhang och med unga Jennifer som avslutare.

Precis som den indivduella tävlingen var det högsta fart från start som gällde - och det blev en stafett som dominerades av våra grannar IFK Gbg. Till slut var det dock Stora Tuna som drog längsta strået och vann för fjärde(!) gången i följd. SIlvret gick till IFK Gbg och bronset till Kåre. Båda våra lag gjorde fina laginsatser, som resulterade i plats 9 respektive 22. Grattis till SM-lövet! Återigen stack Lina ut genom att vara sträcktvåa (efter Tove) på slutsträckan.

Enligt min minnesbank var detta vår andra topp-10-placering i denna relativt unga SM-disciplin. Rekordet är fortsatt 6e-platsen från 2018 med ett till 50% identiskt lag (Agnes, Jonas, Viktor & Lina).

Bra jobbat alla löpare och vi tackar för fin underhållning. Kul att SM blev av (åtminstone vissa discipliner) även detta speciella 2020.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244