sep20Medaljer till GMOK på SM och USM!1

Lina Strand tog hem ett silver på lördagens medeldistans och ett brons på söndagens långdistans. Elias Nordberg sprang grymt bra och tog brons på USM. Dessutom knep Viktor Jellvert-Börjeson en 7:e plats på H18:s Medel-SM

SM-tävlingarna för seniorer sändes live på SVT och på lördagens medeldistans fick vi se Lina Strand komma på delad silverplats tillsammans med Lilian Forsgren, OK Tisaren. Lilian har bott flera år i Göteborg och tränat flitigt med GMOK, så lite av den medaljglansen hamnar hos oss också.

I H18 levererade Viktor Jellvert-Börjeson ett fint lopp på medeldistansen, det började lite trevande men sedan låg Viktor på sjätte till sjundeplats de sista två tredjedelarna av loppet. Riktigt bra med en topp-10placering!

USM flyttades från Falköping till Jönköping och bantades ned till endast en långdistans. Elias Nordberg, som visat hög högstanivå under året, och även förbättrat stabiliteten levererade ett riktigt fint lopp och kunde med en stark avslutning säkra bronsplatsen i den tuffa H16-klassen. Värt att nämna är att Elias påbörjat ett samarbete med klubbens nye tränare, Patrik Thoma, vilket verkar ha gett resultat! Patrik har för övrigt planerat en logistiklösning de luxe för junior och seniorlöparna under SM-tävlingarna då Covid-19anpassningarna av arrangemanget gjorde upplägget något komplicerat.

Under söndagen avgjordes också långdistansen för juniorer och seniorer, även detta sändes i SVT. Här kunde vi följa Lina Strands väg mot ny medalj, denna gång av brons. Segrade där gjorde Sanna Fast, Eksjö SOK.

I H21 gjorde Måns Östman en riktigt kämpainsats och slutade på en fin 18:e plats. Måns ser ut att ha disponerat loppet väl och höll distansen ut. Måns tog ledningen vid målgång och TV-tittarna fick njuta av hans GPS-spår samt en intervju med Måns efter målgång.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Ola W 21 sep 2020 08:48
    Grattis Elias! Starkt att hålla ihop det när det gäller.

Taggar

Ändringar

Publicerad: Andreas Persson
Redigerad: Andreas Persson

ATM - 121244