aug26Stort deltagande på KM0

Lördagen den 22 augusti kunde vi äntligen genomföra ett KM. Att arrangera en tävling denna säsong har inte varit självklart. Därför var det roligt att vi till slut kunde genomföra arrangemanget på ett coronasäkert sätt.

Att arrangera en tävling denna säsong har inte varit självklart. Därför var det roligt att vi till slut kunde genomföra arrangemanget på ett coronasäkert sätt. Målet var att ha ett KM med stor uppslutning från hela klubben. Givetvis var det väldigt tråkigt att vi inte kunde ha några 70+ klasser och vi saknade våra äldre klubbkamrater, men det var som ni vet utanför vår kontroll. Däremot så var det mycket glädjande att det var 117 startande och stor uppslutning i alla klasser. Någon kanske trodde att Ruddalen var ett närområde som är för enkelt för utmanande banor? Men det var precis tvärt om! Terrängen var fin och Thomas Sellgren hade lagt tekniskt utmanande banor som fick mycket höga betyg av löparna.

Några citat från löparna:

”Jag sprang jättedåligt men det var roligt”

”Jätteroliga banor”

”När det piper då piper det”

”Märkte att man har saknat skärmar och pip”

”Orimligt taggad för att vara ett KM”

Även om det bommades friskt bland löparna så stod dock en av arrangörerna för dagens bedrift. När vi skulle hämta in kontrollerna som kom berörd gubbe tillbaka och säger ”en av kontrollerna är borta”. Hur kunde det vara möjligt att den skulle ha kunnat försvinna på den korta tid som hade gått sen löparna passerade där? Förklaringen visade sig vara enkel. Berörd intagare hade börjat att hämta in kontroll 41. När han ska hämta in den sista kontrollen nr 53 springer han istället tillbaka till kontroll 41. Där letar han i 10 minuter efter kontrollen tills han ger upp. Klart att han inte hittar den när han för 20 minuter sedan har plockat in den och den ligger i hans ryggsäck. ??

Så alla ni som tyckte att ni gjorde oförklarliga misstag så vet ni att det fans en som var värre.

Hoppas att vi kan ha lika stor uppslutning på KM kommande år även när vi inte har haft ett coronastopp. Och hoppas att fler arrangörer/SOFT hittar coronasäkra upplägg så att vi sys i skogen under hösten.

Tack för alla glada tillrop och leenden vi fick.

H55 och H60 gubbarna genom Ulf och Andrew

 

Vi har skapat en bildkatalog på intranätet. Ni som har bilder får gärna lägga upp dem där.

http://www.gmok.se/Photo/Album/448

Länk till resultat:

https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=31599&groupBy=EventClass

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Ulf Andersson
Redigerad: Ulf Andersson

ATM - 121244