okt31OL-Skytte GMOK 1

I augusti har det hänt mycket för OL-skyttarna i GMOK. Det har varit VM och SM samt stipendieutdelning

Till att börja med kanske ska nämnas att för tävlingarna i OL-skytte som GMOK var med och arrangerade i månadsskiftet maj/juni har det kommit ett tackbrev från försvaret. Med mycket kort varsel kunde FöMedC med hjälp av IF Marin Väst och GMOK arrangera en 3-dagars militär landskamp som även var deltävling i Världscupen och Svenska cupen (se tidigare nyhet). 

I början av augusti var det VM i Finland. Björn Borg hade sedan länge planerat att vara med. Själv blev jag övertalad i sista stund att åka med och springa W35. I år hade vi dessvärre inga med i landslaget som har varit standard de senaste åren. För Björn blev det ingen medalj men ändå några bra placeringar. För Sara blev det guld på sprint och stafett samt silver på klassiska.

Helgen 17-18 augusti var det SM Klassisk och Sprint i Tumba med följande resultat:

Klassisk: H60 - Bengt Jonasson 3:a, D21 lag - Desiré Rex och Sara Holmdell 3:a

Sprint: H60 - Bengt Jonasson 2:a och Björn Borg 3:a

Sist men inte minst delade Svenska Mångkampsförbundet ut sina 2 årliga stipendier vid SM tävlingarna i Tumba. I år var en av stipendiaterna Björn Borg. Han tilldelades stipendiet både för prestationer i skogen men främst för sitt ideella arbete med OL-skytte både inom GMOK, MKF Väst och som ansvarig för det militära landslaget i OL-skytte.

På bilden Björn Borg när han mottar stipendiet från Hans Wickbom, ordförande i Svenska Mångkampsförbundets OL-skytte sektion.

// Sara Holmdell

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Andreas 23 aug 2019 22:17
    Stort grattis Björn till utmärkelsen för dina insatser i sporten och i klubben(för alla ambitioner)

    //Styrelsen genom Andreas

Taggar

Ändringar

Publicerad: sara
Redigerad: sara

ATM - 121244