jun03OL-skytte Sisjön 31/5-2/60

I helgen var GMOK med och arrangerade 3 OL-skyttetävlingar. Det var sprint, klassisk och stafett. De två första tävlingarna ingick i svenska cupen, världscupen och det var även militär landskamp mellan Danmark och Sverige.

Vanligtvis brukar man börja planera en OL-skyttetävling ca 1 – 1,5 år i förväg framförallt om det är 3 tävlingar. För dessa tävlingar fick Björn Borg (i detta fall för Försvarsmakten) förfrågan om att vara huvudarrangör i januari i år då den tilltänkta arrangören Eksjö Garnison drog sig ur. Arbetet påbörjades med att försöka hitta huvudfunktionärer och se om vi skulle hinna med detta innan dom kunde tackade ja. Mycket annat hände under Kristi Himmelfärdshelgen så det var inte lätt att hitta funktionärer. Huvudfunktionärer och medarrangörer föll på plats och Försvarsmakten tackade ja till att arrangera med Björn Borg som tävlingsledare.

Från GMOK: s sida var Sara Holmdell biträdande tävlingsledare och Andreas Eklund Arenachef. Vi fick även hjälp av några andra i GMOK med kontrollutsättning mm trots andra arrangemang i klubben vilket vi tackar för. IF Marin Väst stod för sekretariat, marka och start.

Trots varierande väder och mycket vind de två första dagarna var det idel nöjda deltagare. Hela arrangemanget flöt på jättebra och det var kul att se en del nya deltagare. Propagandaklassen på den klassiska tävlingen vanns av GMOK: s Jennifer Davidsson! Även i H14 hade vi en segrare från GMOK, Miranda Wallström. Vill man inte springa själv i damklassen så springer man i herrklassen. Bra gjort att vinna!

Under de två första dagarna hade vi ca 100 startande vilket är jättebra för dessa tävlingar. Stafetten hade lite färre deltagare.

Det blev ett väldigt lyckat samarrangemang mellan Försvarsmakten, GMOK och IF Marin Väst. Som tur var kunde en del arbete göras på arbetstid av de militärer som var med, annars hade vi aldrig hunnit bli klara med förberedelserna i tid. Även de tävlande var väldigt nöjda, många tack för en bra tävling har inkommit.

Till nästa gång hoppas vi på lite längre förberedelsetid så vi kan genomföra en ännu bättre tävling!

Tack alla från GMOK som var med denna gång!

/ Sara Holmdell, biträdande tävlingsledare.

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: sara
Redigerad: sara

ATM - 121244