jun02"Nu är jag fast!"0

Det är ett av flera glädjeuttryck vi mött från deltagarna på årets intensivkurser som nu har genomförts

Totalt 43 deltagare har fått lära sig innebörden av att hur otroligt mycket enklare orienteringen blir om man hela tiden håller kartan passad och aldrig släpper sitt tumgrepp. Att som ledare "följa med" på resan från fredag kväll med i många fall tafatta försök att vrida kartan och sig själv rätt till att studera deltagarna som med fokuserad blick och kartkontakt tar sig an söndagens träningstävling är varje gång lika fantastisk!
Att dessutom få uppleva lyckan som genomstrålar deltagarna när de kommer i mål efter söndagens premiärträningstävling oavsett om de bommat eller ej är oslagbar varje gång.

Deltagare i kursomgång#1 tillsammans med några av ledarna och "Skatåskatten" Sigge

Deltagarna i kursomgång#2 med ledare, redo ge sig ut på söndagens examensprov

Då helgerna i augusti detta år är uppbokad med orienteringstävlingar så valde vi hålla båda årets kurser under våren. Till sista kursomgången fick vi med hjälp av Jens Kaminsky uppdaterat till 2019 års revidering av kartan och med den fick vi ytterligare några nytilkomna mountainbike-stigar som gjorde några kontrollpunkter lite väl enkla. Med lite mindre justering av banorna lyckades vi dock återställa svårighetsgraden upp gentemot orange nivå så nu hoppas vi banorna håller ytterligare några år framöver. 

Även detta året har vi fått otroligt fina lovord och att döma från enkätsvaren så överträffar kursen mångas förväntningar. Återkommande reflektioner berör hur lyxigt det är att få ha med sig instruktörer i smågrupper ut i skogen och praktisera det som man gått igenom på teorilektionerna. En viktig nyckel till denna framgång är all den fantastiska hjälp vi får av alla våra instruktörer från klubben som på ett professionellt sätt coachar deltagarna genom de praktiska momenten. Att våra matlag kryddar helgen med fantastiskt god mat gör ju inte saken sämre!

Deltagarna vi möter består av en stor spännvidd, allt från föräldrar som har med barn i ungdomsverksamheten, trail- eller multisportaren som vill ta ett steg längre ut i naturen eller skogsälskaren som vill känna sig trygg ute i naturen på skogspromenaderna. Oavsett deltagarnas bakgrund och mål så hälsar vi alla varmt välkomna till den stora orienteringsfamiljen! Ett 25-tal av deltagarna har också valt att gå med som medlemmar i GMOK för resterande 2019 och vi hoppas att ni alla skall trivas i klubben och fortsatt ta del av klubbens olika tränings- och aktivitetsutbud. Varmt välkomna till klubben!
Flera av deltagarna från första kurstillfället har redan provat på både tävlingar och motionsorienteringarna i Göteborgsområdet och nu laddar vi om batterierna till den 12:e juni då nästa motionsorienteringen arrangeras i Skatås. Då är särskilt alla tidigare kursdeltagare varmt välkomna före- och efter träningen till en återträff i klubbstugan.

Laust som gick allra första kursen som hölls 2013 är numera flitigt anlitad instruktör på intensivkurserna

 

Philip reflekterar och ger råd till sin grupp på lördagseftermiddagens pass

Avslutningsvis vill vi kursledare rikta ett STORT TACK till alla våra klubbkamrater som har ställt upp dessa två helger som coacher, i köket och med tekniken, utan er hjälp hade detta inte gått att genomföra!

/Christer, Jill och Patrik

PS, Flera bilder från kurstillfällena kommer publiceras inom kort på bildbiblioteken Intensivkurs#1 2019 och Intensivkurs#2 2019

 

 

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Patrik
Redigerad: Patrik

ATM - 121244