okt08WC-framgångar för Judith & Lina!1

Våra världsstjärnor Judith Wyder och Lina Strand fortsätter imponera stort. På helgens världscupavslutning i Tjeckien blev det en hel rad pallplaceringar!

Judith inledde på bästa sätt genom att vinna torsdagens Knockout-sprint, närmast före Karolin Ohlsson & Tove Alexandersson. Lina tog sig lekande lätt till semifinal, men missade finalen då hon slutade fyra där (2 bästa till final). Även Jonas Egger tog sig till semifinal, där han slutade på plats 5.

Fredagens sprintstafett avnjöt vi 25manna-löpare på vägen upp till årets tävling. Lina imponerade återigen stort genom att vinna startsträckan med 25s! Sverige höll ledningen en bra bit in i tävlingen, men ut på sistasträckan hade Schweiz kopplat ett litet grepp och gick ut 11s före Sverige i en duell om segern. Judith gjorde en strålande avslutning och när Tove Alexandersson gjorde några misstag var det inget snack om saken. Schweiz vann till slut med 44s före Sverige och 1.07 före Tjeckien.

På lördagens medeldistans befäste Lina sin position i den absoluta världseliten, då hon sprang in på en mycket meriterande tredjeplats. Lina som endast blev slagen av förstagångsvinnaren Karolin Ohlsson och Schweiz Julia Jakob gjorde ett strålande vägval precis innan mål som hon tjänade kring en minut(!) på. Till slut var hon 1.11 efter Karolin och blott en sekund från andraplats och pers. Starkt lopp också av Jonas som slutade 12a (+3.44). Vann gjorde hemmalöparen Milos Nykodym före Andreas Kyburz (SWI) och Gernot Ymsen Kerschbaumer (AUT). Extra häftigt att Lina lyckades i den extrema terrängen som det bjöds på nere i Tjeckien. Bådar gott inför WOC 2021 i Tjeckien.

På den avslutande sprinten visade GMOK-löparna återigen framfötterna. Judith sprang in på 3e-platsen, Jonas slutade 14e (+0.50) medan Lina tyvärr stämplade fel. Lina var annars väldigt stark och helt klart med i kampen om pallplaceringarna trots ett större tidstapp på väg till K12.

Sammantaget en väldigt stark helg av våra löpare. I totalen landade Judith på plats 6, Lina blev 10a och Jonas 23a.

Parllellt med denna tävling avgjordes också (förutom 25manna) juniorernas JEC, där GMOKs Marcia Mürner kom med i det Schweiziska laget och slutade på en stark 4e-plats på Långdistansen. Simona Aebersold vann och Marcia var bara 13s från tredjeplatsen.

Grattis alla!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • OlaW 08 okt 2018 21:24
    Fantastiskt fina prestationer
ATM - 121244