aug31WC Norge: Lina 6a & Jonas 15e!0

Det var en riktigt fin GMOK-insats när den norska WC-helgen inleddes med Långdistans. Läs vad Lina (6), Jonas (15), Lisa (37) och Line (58) själva tycker om sina insatser.

Det blev svenska segrar i båda klasser denna dag; Tove Alexandersson vann i vanlig ordning medan Gustav Bergmans seger var mer överraskande. Övriga på pallen i damklassen var Kamilla Olaussen (+3.29) och Karolin Ohlsson (+4.41) i damklassen medan Olav Lundanes (+0.35) och Matthias Kyburz (+3.34) var närmast Gustav i herrklassen.

 

För vår del fanns det alltså mycket att glädja sig åt denna dag. De fina insatserna var lite extra roliga med tanke på att tävlingen också är ett för-VM inför WOC 2019. Jag skickade Messenger-frågor till löparna som var lika raska på att svara på dessa, som de var i skogen!

 

Lina Strand (SWE): Plats 6 (98), +6.39

Lina summerar det hela som ett bra lopp och konstaterar att det är hennes bästa långdistanslopp internationellt (bäst 8a innan). Halsont nån dag innan gjorde starten osäker, men en effektiv högdosig sömnkur dagen innan gjorde att det blev start trots allt. Formen har ju varit bra sedan VM, men för Lina var det längesen hon sprang en långdistans så var svårt att veta utgångsfart. Tekniskt slarvade hon lite med riktning m.m i början, men höll detta till små tidstapp. På en längre sträcka till K5 fick hon in lite bättre flow som kunde bibehållas in i mål, frånsett en liten miss på näst sista.

- “...Men positiva vibes loppet igenom och det var bitvis tillräckligt med gräs i mossarna för att tro att jag var hemma ??...”

 

Nu hoppas Lina & vi andra att det inte blir nåt bakslag på förkylningen så hon kan fortsätta helgen med bra OL och pigga ben även om det är en tuff helg som väntar med prolog och jaktstart lördag och stafett på söndag.

Jonas Egger (SUI): Plats 15 (115), +8.02

Jonas har under året visat strålande takter och presterat väldigt fint. Efter de fina insatserna på bla EM och student-VM fortsatte det idag i världscupen. Här kommer Jonas egna ord om insatsen - skrivet på svenska (jag har endast gjort någon mindre stavningskorrigering).

-“Jag har haft ett väldig bra lopp idag. På 1a och 2a kontrollen var jag lite osäker och förlorade kanske en minut. Annars hade jag bra fart. Det var riktig kul att springa världscupen i Norge och så fin skog. Jag ser fram emot att springa Prologen och jaktstart imorn och även stafett på söndag.”

Lisa Holer (SUI): Plats 37 (98), +15.19

- “Det var en rolig och tuff långdistans. Jag tappar en del tid på dåligt utförande av tre långsträckor men annars är jag nöjd med mitt lopp. Jag kommer att springa alla lopp i helgen och sedan stannar jag kvar i Norge och tränar några dagar med landslaget.”

Line Cederberg (DEN): Plats 58 (98), +21.42

-“Är inte helt nöjd med mitt lopp, det var stabilt utan stora bommar men genomför många av sträckorna dåligt, tappar riktning, följer inte min plan jag hade från början osv. Men ändå en godkänd världscupdebut ???? Fin, men riktigt tung terräng och benen fick jobba. Springer alla lopp, dock i mixed lag på stafetten ??

Länk till information om tävlingarna

 

/Jaxe

 

Ps Vi gratulerar också våra fantastiska ungdomar som gjort strålande insatser på USM-sprinten denna dag. Catherine Davidson skrev följande på Facebook:

-“Idag avgjordes USM-sprinten i Luleå i Gammelstads kyrkby. Riktigt fint sprungit av våra ungdomar. Jennifer blev 5:a i D16! I H16 kom Arvid 8:a och Simon 29:a. Viktor var också med i toppen, men stämplade tyvärr fel. Imorgon väntar långdistansen!”

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244