aug21Kurshelg med renskavda hällar och grytor1

I helgen var det fullt hus i klubbstugan då den 12:e intensivkursen sedan starten 2013 hölls. Som vanligt med idel motiverade och kvicklärda deltagare.

Är det olika tecken på kartan för berghällar som är mossbetäckta jämfört med helt renskavda? Ja, en typisk fråga som brukar dyka upp på fredagens kartpromenad, så även denna gång. Tur då att vi har ett fint skogsområde i närheten där vi kan illustrera hur det ser ut i verkligheten. Renskavs-temat följdes upp igen på lördagen då ett par av våra flitigast anlitade kursfunktionärer Fredrik och Andreas bjöd på en riktigt kulinarisk höjdare, nämligen vegansk renskavsgryta baserad på det något svåruttalade Oumph! Rätten seglade snabbt upp som en favorit och kommer säkerligen förgylla matsedeln på kommande kurser tillsammans med vår tidigare klassiska veganska gryta från Kristina och Laust.

"Stora tabberaset i Skatås" på vegansk renskavsgryta. Lunchen är också ett fint tillfälle att lära känna varandra och knyta kontakter såväl mellan kursdeltagare som med klubbens funktionärer.

Extra kul denna gång var att vi gästades av SOFT:s bredd- och motionsutvecklare Linnea Claesdotter som följde kursen hela helgen. Tillsammans med våra klubbkamrater så stärkte hon dessutom upp som instruktör på praktikpassen i skogen.

Linnea (till höger i bild) tillsammans med sin grupp resonerar om vägval under ett av lördagens praktikpass

Linnea passade även på att berätta lite om de olika aktiviteter som SOFT via alla landets klubbar erbjuder inom breddverksamheten, dvs Hittaut, naturpass och motionsorientering. Linnea fick i sin tur tillfälle att lära känna flera av deltagarna, deras olika bakgrunder, och varför de sökt sig till orienteringssporten i vuxen ålder. Erfarenheter som säkert kan komma till nytta i hennes dagliga arbete på kansliet att fortsatt utveckla bredd- och motionsutbudet.

Söndagens träningstävling fick en extra lite oväntad "krydda" då det samtidigt pågick en MTB-tävling som följde utefter våra banor på flera ställen. Allt gick dock bra och man slutar aldrig imponeras av hur bra alla tar sig an utmaningen på söndagen och fullföljer efter sina egna förutsättningar.

Riktning mot nästa! Jill coachar en av deltagarna. Jill är en våra tidigare kursdeltagare som numera är GMOK:are och både engagerad i klubbens Hittaut-verksamhet och ofta anlitad funktionär på klubbens kurser!

Flera av deltagarna var redan bekanta med GMOK då de är föräldrar till barn i ungdomsverksamheten. Förhoppningsvis kommer de nu få ännu mer utbyte av torsdagsträningarna tillsammans med sina barn och vem vet, några kanske till och med funderar i banor att bli ungdomsledare framöver. 

Jolanta och Yves (ej med på denna bild) gjorde uppskattad premiär som instruktörer på praktikpassen

Intensivkursomgång #2 2018 tillsammans med några av instruktörerna inför söndagens examensprov

Oavsett om deltagarna kommer fortsätta sina orienteringsäventyr i GMOK, en annan klubb eller kanske bara nyttja sina nyvunna kunskaper på svamppromenader framöver så önskar vi varmt lycka till i framtiden. Vi ses i skogen!
Avslutningsvis vill vi rikta ett jättevarmt tack till våra funktionärer, både rutinerade och nya tillkommande. Kursutvärderingen visade återigen på toppbetyg och helnöjda deltagare och ni har till stor del bidragit till det fina betyget!

Här följer en LÄNK till resultat och livelox från söndagens träningstävling. Flera bilder hittar ni HÄR....och ni som undrar över receptet på den veganska renskavsgrytan så hittar du den HÄR. Bon apetit!

/Jennie, Christer och Patrik

 

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Elsi-Brith 22 aug 2018 12:14
    Alltid lika kul att se bilder från intensivkurserna och inte minst hur många av våra medlemmar som deltar i arbetet under kursdagarna.

Taggar

Ändringar

Publicerad: Patrik
Redigerad: Patrik

ATM - 121244