maj12EM 2018: Guld & Silver i Stafett också!2

Historien upprepar sig själv! Judith Wyder tog sitt sjätte EM-guld när favorittyngda Schweiz vann Stafetten. Silvret gick till ett ganska oprövat svenskt lag efter en fantastisk laginsats av Lina Strand, Sara Hagström & Karolin Ohlsson.

Stafett 2018-05-12

Bara ett par dagar efter den succéfyllda Sprintstafetten så blev det alltså nya framgångar för våra damstjärnor. Precis som i den andra stafetten sprang Judith & Lina startsträckan för sina respektive lag. Återigen var Judith först in (3s före Ryssland) och återigen gjorde Lina en stark insats, denna gång växlade hon ut Sara Hagström på plats 5 (+0.33).

Schweiz andralag med den fantastiska junioren Simona Aebersold ryckte sedan åt sig en ledning på dryga minuten inför slutsträckan, men Schweiz förstalag med Julia Gross vände på steken på slutsträckan. Schweiz andralag var tvåa i mål, men då bara ett lag/nation räknas i sammanräkningen, så blir det ingen medalj för dem. Karolin Ohlsson gjorde en magnifik slutsträcka och hade i princip avgjort kampen om silvret när det kom en rätt grov miss på tredje sista kontrollen. Men denna dag fanns inte mycket att göra åt Karolin, som avslutade helt otroligt starkt och kunde passera löpstarka danskan Maja Alm just före sista kontrollen. SIlver till Sverige och brons till Danmark alltså.

På herrsidan halkade SWE1 (Johan Runesson) efter redan på startsträckan - till slut blev det en plats utanför topp 20. Andralaget blev bästa svenska lag (13 i mål, som 11:e nation), så det var en klar missräkning även om det var extremt många återbud pga skador mm. Eric Börjeskog gjorde en mycket stark startsträcka för andralaget. Jonas Egger sprang startsträckan för Schweiz andralag och kom i mål på plats 10 (+0.33) - snygg insats igen alltså! Hans lag var i ledning en bit in på slutsträckan och nådde målet på plats 3 - tyvärr blir det ingen medalj pga reglerna jag nämnde ovan. Segern gick till Norge efter en fin stafettinsats av rutinerade trion Eskil Kinneberg-Magne Daehli-Olav Lundanes. Silvret gick till Schweiz förstalag och bronset till Frankrike.

Långdistans 2018-05-13

I morgon söndag avslutas tävlingarna med långdistansen, där Lisa Holer gör en intressant start. Lycka till! Läs mer om detta i tidgare nyhet (GMOK-löpare till EM! )

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Andrew 13 maj 2018 18:01
    Återigen imponerande!
  • Patrik 12 maj 2018 21:33
    Grattis återigen till våra medaljplockare Judith och Lina! Vilken fantastisk EM-vecka för er båda !
ATM - 121244