maj06EM-Sprint: Silver till Judith!0

Judith gjorde en fantastisk comeback i internationella sammanhang efter sitt barnafödande. Silver i EM-sprinten, endast slagen av Tove Alexandersson är helt briljant. Stort grattis! Lina slutade på plats 14.

Det var en uppenbart rörd Judith som tog emot silvermedaljen på premiärdistansen av årets EM som går i hennes hemland, Schweiz. Judith kommer springa de båda stafetterna där hemmanationen lär ha goda chanser till fina placeringar. Judith låg femma vid första tidspasseringen, vid andra tv-kontrollen låg hon delad trea, men därifrån och in var hon urstark - tom snabbare än Tove som trots allt vann med överlägna 24s. Bronset gick till ryskan Natalia Gemperle. Lina sprang in på plats 14, efter ett lopp där hon ser ut att ha tappat lite mycket tid till första tv-kontrollen (4.50, 40s efter på plats 22).

På herrsidan blev det delad seger till de båda schweizarna Matthias Kyburz och Daniel Hubmann. Här tog Storbrittaniens Kristian Jones bronset!

Följ de fortsatta tävlingarna, där det närmast är Medeldistansen tisdag (kval) och onsdag (final). Här springer Lina Strand och Jonas Egger, plus att Lisa Holer är reserv. Läs mer om detta i tidgare nyhet (GMOK-löpare till EM! )

För info: Kostnad för livesändning: 6€/dag eller 20€ för hela EM (med reservation för fel). I dessa sändningar guidas man på ett fint sätt av expertkommentator Jonas Merz! Själva sändningarna var det en del problem med att få igång för många, men efter ett tag löste det sig. Förhoppningsvis går det ännu bättre framöver.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244