apr30Var är jag - vart ska jag ? 0

En bra fråga man kan ställa sig i många sammanhang och denna helg fick tjugo intensivkursdeltagare ett nytt tillämpningsområde - inom orienteringen

GMOK:s intensivkurser är nu inne på sin sjätte säsong och som vanligt mötte vi ledare ett taggat och motiverat gäng fredag kväll, ivriga att lära sig allt om orienteringens grunder.

Upplägget är i stort som tidigare säsonger med lite mindre justeringar. En konkret erfarenhet är att vi i princip varje år måste göra vissa justeringar i banorna eftersom det tillkommer stigar, rivs eller tillkommer anläggningar m.m. i området.

Kursens mest uppskattade moment - lördagens båda praktikpass - där deltagarna i mindre grupper tillsammans med ledare tar sig an gul respektive orange svårighet. Det är här teorin överätts till verklighet och "poletterna faller på plats" 

Trots alla kurser vi genomfört så slutar vi inte imponeras av hur deltagarna, från fredagens kartpromenad och ringrostiga skolorienteringskunskaper, utvecklas så pass mycket under helgen att de alla kan ta sig an en orange bana och genomföra den på ett fantastiskt bra sätt. Givetvis förekommer det bommar och lite svängar här och där, men vad vore orienteringen utan bommar? Istället tar vi lärdom och lär oss av varandra på efterföljande utvärdering.

Inte annat än att man blir imponerad hur deltagarna tar sig an de mest avancerade "elitvägvalen" mellan kontrollerna på träningstävlingen på söndagen och spikar. GPS-trackingen talar för sig själv. 

Full koncentration mot nästa kontroll...

Att diskutera vägval, bommar och spikar efter genomfört lopp, både med uppföljare och andra kursdeltagare och via GPS-genomgång är en viktig komponent för att lära av varandra.

Huvuddelen av deltagarna har även valt att gå med som medlemmar i GMOK, så vi passar på att hälsa dem varmt välkomna till kubben! Oavsett om deltagarna fortsätter i vår klubb, i någon annan klubb eller fortsätter i Sveriges "största" klubb, dvs "Klubblös" så önskar vi stort lycka till! Vi hoppas att alla fått med sig kunskaper hem så att de, utifrån sina egna villkor och förutsättningar, fortsätter orientera. Vi ses i orienteringsskogarna framöver!
Som vanligt fick vi ett oerhört gott stöd av alla funktionärer under helgen, dvs matlag, uppföljare och teknikteam. Utan er hjälp hade vi inte kunnat genomföra dessa kurser!
ett STORT TACK till er alla!

De 20 deltagarna på Intensivkursomgång#1 2018 tillsammans med några av ledarna innan söndagens träningstävling

Nästa kurstillfälle är helgen den 17-19 augusti. Det finns endast ett fåtal platser kvar så känner du någon som sugen på att gå kursen - tipsa om att anmäla sig snabbt!
HÄR HITTAR DU LÄNK TILL RESULTAT, WINSPLIT och LIVELOX från söndagens träningstävling. Tyvärr funkar inte denna Liveloxuppselning i Iphone eller Ipad pga att kartfilens storlek var för stor. Använd annan plattform för uppspelning alltså.

HÄR FINNS FLER BILDER från kursen

Jennie, Christer och Patrik

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: patrik
Redigerad: Christer Borg

ATM - 121244