aug17Intensivkursen nu spräckt 200-gränsen!4

I helgen var det jubileum i dubbel bemärkelse då den tionde intensivkursomgången genomfördes och vi dessutom nu passerat 200 deltagare, närmare bestämt 208 stycken sedan starten 2013.

Kurssäsongen startade upp redan i början av maj då årets första 22 deltagare samlades för en helg tillsammans. Trots det tidvis något blöta vädret så blev det en hellyckad helg. Från och med denna säsong har vi valt att inte inkludera medlemskap i klubben per automatik men trots det så valde huvuddelen av deltagarna att prova på medlemskap i GMOK under 2017 vilket känns extra kul.

Deltagare på intensivkursomgång #1 2017 samlade tillsammans med instruktörer innan söndagens träningstävling 

Intensivkursomgång #2 2017 kunde njuta av fint väder hela helgen

Helgen 10-13 augusti fick ytterligare 22 deltagarre chansen att invigas i vår härliga sport.
Som vanligt ett blandat gäng i olika åldrar och förkunskaper men alla lika taggade och motiverade! Efter helgen kunde vi glatt konstatera att vi även denna säsong lyckats få 100% nöjda deltagare av enkäterna att döma.

Fullt fokus ut från kontrolltagning sänkan, riktning punkthöjden!

Att kunna följa deltagarnas utveckling från fredagens trevande kartpassning fram till söndagens träningstävling med fokuserade deltagare som tar sig an orange svårighetsgrad med bravur är lika fascinerande varje gång! Belöningen för oss instruktörer är att se glädjen som utsträlas vid målgång och eftersnacket och entusiasmen att ta sig an nya utmaningar.

Att var förberedd på frågor typ "varför är den höjden med men inte den?" - eller hur stor måste en sten vara för att få vara med ? exakt var går höjdkurvan? - alltid återkommande frågor på varje kurs som kul och utmanande att resonera om . Extra knorr på sten/punkthöjdsresonemanget blev det på första kursomgången när vi i en grupp definierade ett nytt begrepp, "Punktsten" - där den från ena sidan såg ut som en sten och den andra som punkthöjd. Skulle behöva rendera ett nytt karttecken, kanske hälften svart och hälften brun prick

Från och med i år har vi gått över till GPS-uppföljning med hjälp av Livelox. Efter lite inkörningsstrul på kursomgång#1 så funkade det klart mycket bättre på senaste tillfälle. Nyckeln har varit att få flertalet använda sina smartphones för Liveloxregistrering så vi slipper lägga tid på att ladda upp från GPS-klockor efter loppet.

Att välja vägval efter sin egen förmåga - en av nycklarna till att kunna genomföra lyckade lopp

Årets kursaktiviteter är dock ännu inte slut i och detta utan alla deltagarna har möjlighet att vara med på en tränings- och uppföljningsdag den 10:e september - och detta oavsett om man valt bli medlem eller ej. Träningsdagen är givetvis öppen för alla oss övriga medlemmar som vill få sig ett par träningspass uppemot svart nivå. Ännu bättre teknikpass är att lära ut och instruera andra så är du sugen på att hänga med som instruktör på teknikträningsdagen så kontakta någon av oss!

Nästa kurstillfälle planeras preliminärt till maj 2018 men har du redan nu någon du vet som är sugen att gå vår kurs så meddela gärna intresse via utbildning@gmok.se för mer information.

Siste men inte minst, ett BAMSESTORT TACK till alla medlemmar som mangrant ställer upp som uppföljare, matlagare och hjälper till med tekniken- utan era insatser hade vi inte fixat detta!
/Christer, Patrik och Jennie

Resultaten från träningstävlingen för kursomgång #1 finns HÄR
Livelox från träningstävlingen för kursomgång #1 finns HÄR

Resultaten från träningstävlingen för kursomgång #2 finns HÄR
Livelox från träningstävlingen för kursomgång #2 finns HÄR

Fler bilder från omgång #1 finns HÄR
Fler bilder frän omgång #2 finns HÄR

Lite blandade bilder från kursomgång#1

  

Lite blandade bilder från kursomgång #2:

 

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • jaxe 19 aug 2017 12:47
  Tvåhundrafaldigt grattis till alla inblandade!
 • Pelle S 18 aug 2017 08:25
  Fantastiskt jobbat av gänget bakom dessa kurser och riktigt roligt att se alla nya orienterare in action!
 • Elisabeth S 17 aug 2017 22:41
  Fantastiskt bra jobb och fantastiskt kul med responsen!
 • OlaW 17 aug 2017 22:33
  Imponerande jobb ni gör - världsklass! Och varmt välkomna alla nya till klubben :)

Taggar

Ändringar

Publicerad: Patrik
Redigerad: Patrik

ATM - 121244