aug01O-ringen 2017: Summa summarum0

Det blev en väldigt lyckad O-ringenvecka för GMOK i Arvika. Såväl till fots som på sadeln svarade klubben för riktigt starka prestationer. Totalsegrarna Martin, Ing-Marie, Christian & Pelle (MtbO) stack såklart ut lite extra. Grattis!

(foton: Jens Kaminsky mfl - från O-Ringen Värmland-albumet på hemsidan)

Det blev till slut hela 18 etappsegrar på O-Ringen OL 2017. Lägg därtill Pelles 3 etappsegrar på MtbO och vi kommer upp i smått fantastiska 21 etappsegrar och 4 totalsegrar. Riktigt fint facit för den månghövdade GMOK-delegationen uppe i Arvika!

Etapp 1-4

Läs om dessa etapper i separata nyheter:

Slutetappen & Sammanlagt

På slutetappen kom ett av veckans största glädjeämnen, då Ludwig Rosén vann slutetappen i H11-klassen. Vilken härlig avslutning på veckan för Ludwig, som tyvärr inte kom till start på de två första etapperna, men sedan radade upp placeringarna 7-4-1. Stort grattis!

Snabbast på slutetappen var också våra tre totalsegrare Ing-Marie Brander Strand (D65), Martin Jellvert Börjeson (H17-20K) & Christian Tingström (H21L). Tyder på styrka att kunna leverera på topp när man går ut i tät på O-Ringen! Riktigt kul att se Martin tillbaka i skogen igen efter en rejält trasslig vår. Att Ing-Marie vinner är något vi i det närmaste vant oss vid – en otroligt framgångsrik löpare, inte minst i O-Ringensammanhang, som ännu en gång levererade en i stort sett fläckfri vecka. Klubbens kanske allra mest imponerande seger stod nog ändå Christian för – klassen H21L dominerades av Tingis och Tisaren-löparen Oskar Andrén, men på slutetappen var det inget snack om saken utan GMOK-Tingström gled ifrån till en klar seger. Jättekul att Christian nu på allvar tycks vara på väg upp mot toppen igen efter en hel del skadebekymmer senaste åren.

I MtbO vann som tidigare nämnt GMOK-stjärnan Per Gustavsson en överlägsen seger i H50-klassen. Ruggigt imponerande! Kul också att både Frida Andersson och Klara Wallinder visade framhjulen i cykelspåren på flera av etapperna.

Ola Jodal (H45K-1) varvade upp ordentligt under veckan och var etappsnabbast för andra dagen i rad, vilket förde upp honom till en fin fjärdeplats i totalen mindre än tre minuter från segern. Även evigt unge herr Daniel Wernersson imponerade på slutetappen, som därmed lyfte upp till plats 4 i totalen av H21-2. Louise Göthfors (D40K) höll sin andraplats i totalen efter att också varit tvåa på slutetappen. Riktigt bra slutetapper också av Inga-Lisa Axenborg (4, D70K), Elvira Sellgren (5, D20), Johan Strand (5, H21K) & Petra Wernersson (5, D35) som alla var på topp-5. Avslutade med topp-10-placeringar gjorde även Thomas Sellgren (6, H55K), Anders Axenborg (7, H40), Tobias Ahnoff (9, H40), Torbjörn Aronsson (9, H55K) och Kalle Lundgren (10, H17-20K).

Veckans komet var ju annars Jens Kaminsky, som verkligen tar kliv efter kliv uppåt i resultatlistorna – en engagerad och flitig deltagare på såväl tävlingar som i arrangemangssammanhang, visade under O-Ringen att han numera tillhör de bästa i sin klass. Starkt jobbat och grattis till andraplatsen totalt i H60K – även om segern var retfullt nära så är det framgångarna vi kommer minnas efter denna vecka. Näst bäst i "gubbhuset" var Anders Yngström med plats 15 i H50-2.

Snubblande nära pallen totalt var förutom Ola & Daniel även Moa Enmark (4, D21), Petra Wernersson (5, D35) samt Ola Wallinder (5, H50K).

Nedan hittar ni klubbens samtliga topp-10 placeringar i totalen:

Bland ungdomarna stod Lovisa Davidson för en strålande O-Ringenvecka, som resulterade i plats 14 i D12 – bla hade hon tre etapplaceringar bland de 14 bästa. Snyggt! Bland killarna var Tobias Farbrot (18, H16K) placeringsbäst tätt följd av Viktor Jellvert Börjeson (23, H15). Också Nadja Ahnoff (37, D10) och Erik Hogedal (41, H16) sprang in på topp-50-placeringar totalt. Överlag riktigt fina ungdomsinsatser, som alltså kryddades av Ludwig Roséns fantastiska avslutningsetapper med etappsegern på slutetappen som en tydlig prick över i:et!

I juniorelitklasserna visade Kerstin Wadman fin form. Totalt blev det plats 24 i D20E, efter att ha varit så bra som 12:a på E3. Moa Sjöberg gjorde bla en bra slutetapp i D18E, där Alva Sellgren inledde med en strålande 30:e-placering på E1.

Kul också med stort deltagande i övriga juniorklasser, där Elvira Sellgren (10, D20)  och Martin Jellvert Börjeson (1, H17-20K) fick de bästa totalplaceringarna. Men där även Ella Wallinder (17, D20), Kalle Lundgren (18, H17-20K), Fanny Andersson (8 på E1 i D17-20K), Kajsa Jungbjer (3st 9:e-placeringar på E1, E2 & E3 i D20) samt Moa Kuhlin (8 på E1 i D20).

I seniorelitklasserna blev det seger för Tove Alexandersson (Stora Tuna) och Göteborgsbördige William Lind (Malung).

Klubbduellerna

Som alltid blir det ju en hel del hårda dueller bland våra löpare. I två klasser fick vi dubbla topp-10-placeringar i totalen. I H40 lyckades Anders Axenborg (7) passera första etappens segrare Tobias Ahnoff (9) med en marginal på 30 sekunder. Även i H55K var det knivskarpt om epitetet GMOK-bäst; Torbjörn Aronsson (8) var ett tag passerad av Thomas Sellgren (10), men en vass avslutning gjorde att han kunde stämpla i mål 10s före Thomas. I D21E passerade Anna Forsberg (24), såväl Viktoria Ernstsson (28) som Kristine Berglia (30) på slutetappen efter en sedvanligt stark insats i stafett-/jaktstartssammanhang.

Även i D50K var det rafflande i kampen om att bli klubbäst. Efter en spurtduell var det Lisa Ledskog (31) som kom i mål några sekunder före Åsa Nyberg (32) i en kamp som tycks hållit på under hela slutetappen. I H21K hade Anders Hedberg ett litet grepp på Johan Strand efter att båda levererat bra insatser veckan igenom. Efter att båda inlett strålande på slutetappen var det fortsatt Hedis i ledning, men ett par missar mot slutet gjorde att Strand (7) kunde gå förbi Hedberg (11) med några minuters marginal.

Resultat (O-Ringen Online): http://live.oringenonline.se/

Nedan ser ni en översikt med samtliga topp-10-placeringar samt topp-50-placeringar i Elit- & Ungdomsklasserna. Dessutom bästa placeringen för övriga GMOK-löpare i de flesta klasserna.

Avslutningsvis en översikt över de 5 GMOK-löpare som hade totalresultat i respektive ”Eget upplägg”-klasser. Utöver detta var det ett antal GMOK-löpare som sprang i de många Öppna klasserna.

Snyggt jobbat alla klubbkompisar!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244