jun22Ola & Emma byter klubb5

Ett mycket svårt beslut, som kan utläsas av det fina avskedsbrev de båda skrivit ihop. Lycka till & på återseende Ols & Emma!

Avskedsbrevet från Ola & Emma:

Efter 11,5 respektive 5,5 år i klubben har vi nu tagit beslutet att springa i nya färger från 1 juli. Detta då vi efter flera år från Göteborg hittat en miljö i Kristianstad där vi trivs och har bra och har trygga och spännande arbetssituationer. Då vi känner att vi blir kvar där ett tag och då vill utveckla oss och vår miljö så mycket vi kan har vi därför valt att från 1 juli representera OK Pan-Kristianstad. Inget lätt beslut då vi har mycket hjärta för GMOK.

Emma:

För 5,5 år sedan kom jag till klubben som ny, ung, osäker och nyfiken.  Jag blev mottagen med öppna armar och kom in i en inspirerande miljö. Kan nu se tillbaka på lärorika, utvecklande, trygga och härliga år. Även om min resa inte varit spikrak står jag idag här starkare på alla plan. Massor av erfarenheter och många härliga minnen och vänner för livet. Klubbkamrater, gamla som unga, som hejat, stöttat, kramat och brytt sig. Coacher och ledare som gjort sitt bästa och stöttat mig till fullo – tekniskt, fysiskt, mentalt och med livet??. Tjejerna och killarna i elitgruppen som sporrat, inspirerat, motiverat och utvecklat mig. Gett mig fina långpass, intervaller, spelkvällar, middagar. Framförallt gänget i GMOK-babes – dessa underbara brudar. Som alltid tar hand om varandra och finns där oavsett om man är lycklig, stolt, storgråtandes eller sur som ättika efter lopp. Kramar när de behövts som mest. Många stafettminnen – med 2:a plats på 10-mila 2014 som höjdpunkt.

Jag kan bara säga TACK! Och vi ses framöver!

Ränderna går aldrig ur – det är jag säker på!

Ola:

Jag trodde aldrig att relationen till en orienteringsklubb skulle kunna väcka så mycket känslor hos mig. Minnen av oförglömliga träningar, resor, läger, tävlingar och umgänge utanför orienteringen har format mig och sitter så otroligt djupt. Alltifrån dagen då jag som junior för första gången klev in i GMOK-stugan och blev efter slantsingling tilldelad Junis som teknikmentor till den gångna helgens Jukolaresa. För att få med allt däremellan får jag nog vänta med till mina memoarer, men några axplock som sitter lite extra starkt förankrade är min första insats för GMOK i 10-mila 2006, vinterlägren i Spanien/Portugal, 5e platsen på 10-mila 2011 där hela laget spurtade som aldrig förr på flygrakan medan Erik tog in oss på femteplatsen, 25-manna 2012 med minst 50 makalösa insatser efter att vi varit bästa andralag och näst bästa förstalag, Jukola 2013 var året då vi äntligen kunde lyckas på riktigt i den så utmanande finska stafetten, SM-stafettmedaljerna 2013, 2015 och 2016, vändningen som herrgruppen bestämde sig förr efter den jobbiga perioden. Just 25-manna har med mina 10 år i den gränslösa kommitén en egen plats i hjärtat. Det har varit så häftigt att kunna samla hela klubben kring den resan och jag hoppas verkligen jag får träffa minst 100 löpsugna zebror i Stockholmstrakterna även i höst!

Med tanke på klubbyten som drabbat herrgruppen extra hårt de senaste åren, känns det lite extra jobbigt att lämna nu, men min övertygelse är att med den mycket lovande organisationsförändring som nu är på gång och den grymma stämning som ändå finns i gruppen kommer det inte dröja länge innan en ny generation unga hungriga visar vägen mot toppen igen. Att beslutet om att satsa vidare i en ny klubb och träningsmiljö nu är taget beror på intet sätt på brister i GMOK, snarare tvärtom. Hade jag inte trivts så bra med alla fantastiska klubbmedlemmar hade mina nu drygt 4 år i exil inneburit ny klubbadress för länge sedan.

Många är ni som varit med på den här resan och bidragit till att detta beslut varit så svårt att ta för oss. En del har vi haft möjlighet att prata med i telefon (och fått ta emot känsloyttringar i kubik) de senaste dagarna, andra vill vi tacka med de här orden, men det är svårt att nämna er alla. Ola Jodal är dock en person som betytt så otroligt mycket för oss båda. Otaliga är de timmar han spenderat i telefon bara för att göra oss till ännu bättre orienterare och oändligt är det engagemang Ola visar för oss och hela klubben i både medgång och motgång. Stort tack Ola!

Banden till GMOK och Göteborg är alltför starka för att vi inte ska ses även framöver och jag är helt säker på att tiden i GMOK har gett oss vänner för livet!

Vi ses!

Kramar från Emma och Ola

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • familjen Falk 27 jun 2017 12:04
  Ola & Emma, vi kommer känna en stor saknad av er i klubben. Och då inte bara som ett par av våra främsta elitlöpare utan även som riktigt goa klubbkamrater som intresserat och engagerat er även inom breddverksamheten. Har varit ett sant nöje att få springa i breddlag på 25-manna och tjoget tillsammans med er. Att ni nu tar nytt steg och går över till en klubb där ni sedan flera år jobbar och bor känns helt naturligt. Vi ses ute på tävlingar framöver! :-)
 • Kristoffer 24 jun 2017 22:31
  Fint skrivet båda två!

  Klart man velat att ni skulle varit kvar, men det är bara en klubbdräkt, vänskap sitter djupare än så.

  Jag har varit klubbkamrat med dig Ola i 17 år och följt dig från knatte till elit. Jag kan säga att om du så varit helt oduglig som orienterare hade du varit den bästa klubbkompis man kan tänka sig. Nu när du också etablerat dig som en av världens bästa nattorienterare, kan man förstå hur svårersättlig du är - men jag ska göra mitt bästa! ;-)

  Lycka till Ola & Emma!
 • Bodil 23 jun 2017 07:08
  Lever ju också i exil men något närmare så jag förstår er. Tack för allt roligt ihop tidigare! Ni är två glädjespridare! Och lycka till i Pan-Kristianstad!
 • Hasse 22 jun 2017 22:39
  Kan bara hålla med Jens. Ibland måste man ta "obekväma" beslut för att nå sina mål. Jag är övertygad om att ni båda har mycket mer att hämta i er utveckling som orienterare och människor. Stort lycka till i de gräsligt fula stafett-tröjorna ??. Kran till er båda!
 • Jens K 22 jun 2017 21:21
  Jens KOla och Emma,
  All lycka i den nya klubben! Tänk inte på att ni lämnar GMOK, utan att ni går till något nytt. Ni har genom åren bidragit så mycket till klubben, så ni lämnar bara bra saker, minnen kvar.
  Det är som man säger:
  "Det är aldrig rätt tillfälle att lämna något, men alltid rätt att börja något nytt"
  Stort lycka till!

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244