jun18Damerna 13:e & 19:e, herrarna 41:a0

Damerna gjorde riktigt starka prestationer överlag - för första gången fick vi två lag topp 20. Imponerande, inte minst av andralaget! På herrsidan gjordes många starka prestationer, även om slutresultatet (41) inte blev riktigt vad vi hoppats på.

Damerna

I fjol sattes nytt klubbrekord med en 5:e-placering. I år kom vi till start utan Judith (gravid) - ändå var vi med och nafsade på klubbrekordet, vilket är ytterligare ett tecken på lyftet i kvalité.

 

Förstalaget i form av Moa E, Viktoria, Anna F & Lina slutade till slut på plats 13. Extra plus till Viktoria & Anna som var 10:a på respektive sträcka. Detta var klubbens tredje främsta resultat någonsin, så även om det fanns förhoppningar om ännu högre placeringar är detta en prestation på absoluta toppnivån i ett historiskt perspektiv. Lätt att glömma det, när tjejerna skämt bort oss med vassa insatser (inte minst på 10mila). Och nästa år kommer det en ny chans på Venlakavlen!

Andralaget gjorde en rakt igenom briljant insats - stort grattis till 19:e-platsen Jolanta, Runa, Jennie & Kristine. Nytt klubbrekord! Extra guldstjärnor till Runa (11:a på str2) och Kristine (22:a på den stentuffa slutsträckan).

 

I tredjelaget hade vi lånat in Lisa Palm (SAIK). Laget som anfördes av coach Christin (str1) slutade till slut på plats 107, efter en riktigt stark andrasträcka av Anna N (34:a på sträckan).

 

Segern gick till Alfta-Ösa OK, före Ol Norska (SCH) och Stora Tuna OK

 

Härlig breddinsats av #gmokbabes!

Herrarna

På herrsidan var det många riktigt fina prestationer - totalt sett var det dock aningen stolpe ut och det var något för svajiga prestationer i båda lagen. Slutplaceringarna blev 41 och 85 - andralaget fick låna in Erik Classon (OK Orinto) och dessutom hoppade även på herrsidan en coach in (Viktor S, efter återbud från Axe).

Förstalaget (Jocke, Ola, Christian, Hedberg, Merz, Wernersson & Johan S) fick en fin start. Jocke kunde sånär knyta ihop en riktigt vass förstasträcka, men efter ett tidstapp mot slutet blev det lite jakt för Ola. Återigen gjorde Ola “mailman” Martner en fantastisk prestation - denna gång förde han upp laget 67 placeringar till plats 10, efter att ha varit sträckatrea på längsta nattsträckan. Bland de övriga i laget utmärkte sig Jonas Merz, som i sin ensamhet på femtesträckan bara tappade dryga 2 min på täten och avancerade tre placeringar.

I andralaget var det flera löpare som utmärkte sig - extra plus till Philipp (str1, 40:e +3.11) och Måns (str4, 23:a) som gladde rejält! Då Axe fick lämna återbud i ett sent skede, tappade vi lite i slagstyrka (inget ont om coach Stensson!), men tycker ändå det finns många ljusglimtar i totalprestationen.

Segern gick till IFK Göteborg som därmed tagit en mkt imponerande dubbel (10mila + Jukola) i år. Grattis! Därefter följde närmast Koovee (FIN) och Tampereen Pyrintö (FIN, med Rune på slutsträckan).

2018 ser vi fram emot med tillförsikt. Kommer vara en del revanschlusta kan jag tänka - och med ytterligare 365 dagars träning & förberedelser i benen kommer vi garanterat få se många fina lopp i Lahti-Jukola 2018 (16-17/6, 2018), då tävlingarna firar 70 år!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244