apr14Stafett-temperaturen höjs!1

GMOK.se har lyckats nå dam- resp herr-UK för ett snack inför påskehelgens dubbla stafetter och med 10mila-helgen som en härlig fond i diskussionerna. Missa inte intervjuerna med Hasse (signerad Krocko) och Viktor (signerad Jaxe)!

Partille 2017-04-12

 

Intervju med Hasse Melin inför påsk

(Denna intervju är signerad Kristoffer Sideby)

För många betyder påsk godis och massa mat. För GMOK:s elitdamer betyder det mycket orientering och dubbla stafetter, eller kavlar som nomenklaturen sa förr i tiden.

 

När jag pratar med damcoach Hasse Melin konstaterar han upprymt att ”Det är underbart att konstatera att vi ställer upp med sex starka lag (av 69!) på både Stigtomta och Kolmården.

 

Lagen till dessa stafetter har han tagit ut med grund i uppnådda individuella prestationer nu i vår men även i tidigare stafetter. Hasse menar att sträcka 1 är en nyckelsträcka för att lyckas i de stora stafetterna och han vill därför, precis som på Västkuststafetten för två helger sedan, fortsätta testa löpare på startsträckan.

 

Nu tillkommer Emma och Moa på den sträckan i lag 2 och 3. 

Sträcka 2 är en kortare rak sträcka, där man med ett tekniskt rent lopp kan tjäna mycket tid mot sina konkurrenter. På sista sträckan har vi rutin i massor och riktigt vassa avslutare.

 

Om vi går över till Tiomila, som alltså i år går på hemmaplan i Lexbyskogarna, är det mot den tävlingen som allt kretsar eller är det resultatmål även på Stigtomta och Kolmården?

 

”Tjaa säger Hasse, visst är det Tiomila som gäller men vi har riktigt starka lag nu i påsk också. På Stigtomta till att börja med kan förstalaget konkurrera om segern, men även andralaget kan vara med där uppe. Till Kolmården byter vi lite löpare så det blir också en intressant tävling.

 

Hasse säger att han inte är den som lägger banor och klurar på hur det ska bli men konstaterar att Tiomila i år kommer att bli både tekniskt och fysiskt utmanande.

 

Här gäller det att vara stark, speciellt i början då det kommer vara kraftigt uppför. Att det är hemmaplan tror Hasse är något som kan gynna GMOK i den mening att nästan alla i lagen har terrängtypen som daglig träningsmark.

 

På Tiomila kommer GMOK att ställa upp med tre lag. Att det inte blir fler lag beror på att många behövs som funktionärer.

 

Lag 1 har toppchans menar Hasse och säger finurligt att på sträcka 3 och 5 är det knappast någon som slår GMOK.

 

Även lag 2 kommer det att prioriteras för bästa tänkbara resultat. Till lag 3 kommer yngre löpare att ges chansen, framförallt på de kortare sträckorna.

 

Med det önskar vi Hasse och hans vassa damtrupp lycka till på påskens viktiga generalrepetitioner!

 

/Krocko

 

Stigtomtakavlen, Dam
    Lag 1 Lag 2 Lag 3 Lag 4 Lag 5 Lag 6
1 Dag, 6.8km, Gafflad Kristine Berglia Emma Bergman Moa Enmark Kerstin Wadman Jolanta Kolosinska Alva Sellgren
2 Dag, 4.1km, Rak Viktoria Ernstsson Runa Fremstad Jennie Andersson Anna Wallin Marie-Louise Axenborg Frida Andersson
3 Dag, 7.7km, Gafflad Lina Strand Anna Forsberg Louise Götfors Anna Niklasson Petra Wernersson Hanna Persson
               
Kolmårdskavlen, Dam
    Lag 1 Lag 2 Lag 3 Lag 4 Lag 5 Lag 6
1 Dag, 6.5km, Gafflad TBD TBD TBD TBD TBD TBD
2 Dag, 4.5km, Gafflad TBD TBD TBD TBD TBD TBD
3 Dag, 6.5km, Gafflad TBD TBD TBD TBD TBD TBD

 


Göteborg 2017-04-13

 

Intervju med Viktor Stensson inför påsk

(Denna intervju är signerad Johan Axenborg)

Det är en tydligt peppad Stensson som svarar när gmok.se når honom ett dygn före starten på årets Stigtomtakavlen. Samtalet blir dynamiskt, i ena stunden pratar vi om att knyta kontakter i San Francisco, i andra stunden om löpare som visat framfötterna i vinter, för att i tredje stunden blicka fram emot de kommande stafetterna.

Precis som damerna, så är det riktigt god uppslutning i leden nu när det drar ihop sig till dubbla stafetter under påskhelgen (Stigtomtakavlen 14-15/4 samt Kolmårdskavlen 17/4).

UK hade såklart 10mila i bakhuvudet när lagen formerades på dessa stafetter. Men samtidigt trycker Viktor på betydelsen av goda resultat. Apropå det, så är ju GMOK regerande mästare (både på herr- & damsidan) vid årets Stigtomtakavlen! Det allra viktigaste vid dessa stafetter är nog ändå att vi som grupp springer in självförtroende, att vi springer för varandra och visar att vi vet vad vi ska göra i olika situationer. Att stämningen är så god i truppen efter en bra träningsvinter, borgar också för att detta kommer bli en riktigt kul helg med gänget.

Sträckmässigt har UK såklart tänkt på att ge rimliga sträckor som kan vara relevanta för respektive löpare på 10mila (i den mån det går). Inte minst förstasträckor och “omstart” efter långa natten är sträckor som kan testas på dessa stafetter.

Enda uttagningen som var helt omöjlig att göra på förhand, var den mellan Ola Jodal & Andreas Persson som ankare i tredjelaget på Stigis. Eller som Ols meddelade UK när han såg lagen;

- “Blytunga avslutningar i tredjelagen. Ser ut som att fingertoppskänslan i UK-rollen finns där!”

Tyvärr fick Ödlan sedan kasta in handduken för påskhelgen vilket gjorde att vissa omdispositioner gjorts - och som medfört att både Jodal & AP är med i laget.

När vi börjar prata löpare som visat form, nämner han en lång rad löpare. Han nämner flera av de mest rutinerade löparna, inte minst mäster Ols som ju på SL-premiären återigen visade strålande form - särskilt på långdistansen. Men han har också imponerats mycket av de aningen yngre förmågorna som verkligen glatt under vintern & vårupptakten. Henrik, Lillen & Team-93 (Viktor, Måns & Jocke) är ett stickprov av de som nämns. Även evigt unge Wernersson har glatt, inte minst på Västkuststafetten, och blir spännande att följa när stafettsäsongen nu rullar vidare.

När vi sen börjar prata om 10mila bubblar det praktiskt taget i luren; Viktor säger att det ska bli extremt kul att se hur det går. Vi vet att vi kan & har bra koll på vad som väntar och känner att vi lyft oss nattmässigt. Avslutningen är ju riktigt vass med en Ols i form. I övrigt när det gäller laguttagning så kommer de 20 bästa tas ut - då vi bara ställer upp med två lag i år finns inte mkt utrymme att tumma på detta. Men med tanke på hur god form många av de yngre visat så lär det bli en härlig mix av gammalt & ungt.

/Jaxe

Stigtomtakavlen, Herr
    Lag1 Lag 2 Lag 3
1 Natt, 8.9km, Gafflad Christian Tingström Joakim Eliasson Måns Östman
2 Natt, 11.8km, Gafflad Mikael Eliasson Jonas Merz Daniel Martinsson
3 Natt, 6.9km, Rak Anders Hedberg Viktor Runnby Anders Axenborg
4 Dag, 6.6km, Rak Daniel Wernersson Andreas Johansson Viktor Stensson
5 Dag, 9.5km, Gafflad Johan Strand Henrik Håkansson Andreas Persson
6 Dag, 9.5km, Gafflad Ola Martner Robbie Anderson Ola Jodal
         
Kolmårdskavlen, Herr
    Lag 1 Lag 2 Lag 3
1 Dag, 9.0km, Gafflad Joakim Eliasson Viktor Runnby Måns Östman
2 Dag, 7.0km, Gafflad Anders Hedberg Jonas Merz Anders Axenborg
3 Dag, 7.0km, Gafflad Christian Tingström Henrik Håkansson Viktor Stensson
4 Dag, 9.0km, Gafflad Mikael Eliasson Robbie Anderson Andreas Persson
5 Dag, 9.0km, Gafflad Ola Martner Daniel Martinsson Ola Jodal


Med detta vill vi slutligen önska Glad Påsk & skicka STORA lyckönskningar till alla GMOK:are som springer tävlingar runt om i landet!

/Krocko & Jaxe

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • jaxe 14 apr 2017 18:24
    Ifall nån missat, så följs traditionsenligt Stigtomtakavlen smidigt via deras hemsida (Ljud, Video & Resultat): http://www.stigtomtakavlen.se/

    Lycka till!
ATM - 121244