okt16Framgångsrik WC-avslutning - nu vila!0

Judith avslutade säsongen på bästa sätt med seger i den avslutande sprinten. Även Lina sprang bra och blev tia. Och Raffael blev tvåa i B-finalen. Efter en intensiv säsong med stora framgångar blir det nu efterlängtad vila för våra stjärnor!

Traditionsenligt avslutades världscupsäsongen med en utmanande sprint - i år i Schweiziska Aarau. Den världscupavslutande helgen innehöll i övrigt en sprintstafett på fredagen och en långdistans på lördagen.

För Judiths del blev det - inte helt oväntat - en succéfyldd avslutning på säsongen. Idel segrar och hon lyckades sånär nå ikapp Tove Alexandersson i totalen - Tove höll dock undan och kunde ta tredje raka totalsegern i världscupen. Smått imponerande!

Kika gärna in på tävlingarnas hemsida där det finns ett fotogalleri med mång fina löparbilder.

 

För Linas del så var hon sträcksnabbast på sprintstafetten (där SWE slutade fin tvåa) vilket hon följde upp med två topp-10-placeringar på de individuella distanserna; 8a på lången och 10a på sprinten. Ett fint avslut på en riktit bra säsong - där Lina verkligen tagit stora kliv in i världseliten. Inte minst hennes stabilitet imponerar mycket! Lina var näst bästa svenska i världscupstotalen iom sin 10e-plats (Helena J närmast efter som 13e med färre sprungna tävlingar)

På herrsidan var det Schweizisk dominans - framförallt genom årets dominant Matthias Kyburz, som var med och vann sprintstafetten och följde upp detta med seger på lången och en andraplats i sprinten. Segern där gick dock till sprintkungen Jonas Leandersson, som därmed fick ett fint slut på en bra säsong - där ju dock Jerker Lysell snuvade honom på VM-guldet tidigare i år. I totalen vann Kyburz före D Hubmann och Lundanes, med svenskarna Bergman och Leandersson på platserna därefter. Raffael tog en fin andraplats i herrarnas B-final, endast 2s från segrande norrmannen Emil Ahlbeck.

Nu väntar (så vitt jag vet) en efterlängtad viloperiod för landslagslöparna - men snart börjar garanterat planerna smidas inför 2017. Ett år som ju för oss göteborgare blir lite speciellt, iom att 10mila avgörs på landets framsida för första gången. Blir ännu en spännande säsong att se fram emot!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244