sep10Träningsdag á lá "Follow me"0

Hur tänker och agerar en erfaren orienterare under ett orienteringslopp? Det fick deltagarna en bra uppfattning om under lördagens tränings- och trivseldag för bredd & motion.

Sedan några år tillbaka har vi kört kickoff-dagar på vår- och höst för tidigare intensivkursdeltagare och motionärer som vill vässa sin teknik ytterligare upp till svart nivå.  Denna höst var inget undantag och i lördags samlades uppemot ett 40-tal deltagare, ledare och instruktörer för att träna, nätverka och trivas tillsammans.
Det var en härlig mix av kända ansikten men även några helt nya som letat sig till vår klubbstuga, alla lika positiva och motiverade att ta sig an dagens övningar.

Samling och information om förmiddagens träningsupplägg

Dagen inleddes med ett numera klassiskt och välbeprövat  "Follow-me"-pass där en instruktör leder en grupp deltagare utefter en orienteringsbana. Genom att "tänka högt" till gruppen hur man planerar sin sträcka vad gäller vägval, hållpunkter, attackpunkt mm och därefter under sträckan hela tiden berättar vad man ser och hur man resonerar så överförs förhoppningsvis kunskaper på ett effektivt sätt till deltagararna i gruppen. Tidigare års "Follow-me" övningar har varit väldigt lyckade och med tanke på de positiva reflektioner som gavs uttryck åt efter övningen så verkar denna dag inte varit ett undantag!

Banan som lagts av Mikael Eliasson gick mestadels på Getryggen och instruktörsgruppen hade denna gång förstärkts via Hanna P , Anders A och Tobias A som tog sig an uppgiften på ett förtjänstfullt sätt!

Tobias beskriver hur hans strategi är för att på ett säkert sätt plocka första kontrollen...
 

Deltagarna i full koncentration för att inte missa något av Mikaels alla tips utmed vägen

Under efterföljande lunch insåg vi som arrangörer att den "lära känna"-övning som fanns på lut i bakfickan inte behövdes tas till... det fantastiska sorlet runt matborden var mer än väl ett bevis på detta och det kändes nästan synd att avbryta för en stunds information om alla de aktiviteter som erbjuds både inom klubben och regionen under kvarvarande höstsäsong.

Bland alla tävlingar som finns att välja på slogs ett extra slag för 25-manna 8-9 oktober och IFK:s höststafett 22 oktober. Höststafetten kommer gå i Änggårdsbergen och är ett perfekt tillfälle att prova på hur det är att springa i ett lag under gemytliga och avslappnade former och med möjlighet att välja antingen vit, orange eller röd svårighetsgrad.
HÄR kan du ladda ner den information och som presenterades.

Eftermiddagen avslutades med ett teknikpass på "Apberget" och kringliggande terräng där deltagarna kunde välja ett valfritt antal slingor.
Några shoppingsugna passade även på att ekipera sig i GMOK-kläder så snart lär det dyka upp "nya" GMOK:are att bekanta sig med ute på träningar och tävlingar :-)!

Kalle och Kristina i samspråk efter utmaningarna på "Apberget".

Förhoppningsvis fick alla deltagare med sig både kunskaper, mod och inspiration att kunna prova på svårare banor framöver. Dessutom, och inte minst, nya bekantskaper att kunna dela orienteringsäventyr med i framtiden :-)!
Vi som ledare fick dessutom med oss en dos av positiv energi från alla deltagarna som stärker oss att fortsätta engagemanget med liknande arrangemang!

// Christer, Patrik och Mikael


"Tummen upp" - från en av våra färskaste medlemmar Erik André

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Patrik
Redigerad: Patrik

ATM - 121244