aug27WOC Relay: SUI 4a & SWE 5a 0

Det har varit ett härligt VM i Strömstad med medaljer för både Judith & Lina. Tyvärr var det lite stolpe ut på den avslutande stafetten. Efter en hård inbördes duell slutade Schweiz 4a och Sverige 5a.

Det var ett helt fantastiskt väder när VM avslutades med stafetterna denna lördag. Det var stora förhoppningar på medalj för såväl Sverige som Schweiz - tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång. Men om inte om hade varit så hade det blivit medalj - för det var verkligen en dag när vi åskådare (och säkert också de aktiva) slets mellan hopp och något som mest kan likna vid förtvivlan. Underhållningen gick sannerligen inte att klaga på - bara att bocka och buga för ännu en högkaratig idrottsfest som ni bjudit oss på. Stort tack Lina, Judith & övriga GMOK-representanter på årets VM. Ser redan fram emot fler liknande tillställningar! Så här glada var Junior+gänget som samlats för att heja fram våra stjärnor - tycks av flaggorna att döma vara Sverige som är favoritlaget :) Men kan garantera att även Judith & övriga GMOK-löpare fick fint stöd!

Lina inledde strålande och var med allra längst fram inledningsvis. Tyvärr gjorde Lina ett par sämre vägval innan varvningen vilket gjorde att Sverige här hade ca 2 minuter upp till den stora tätklungan. En bra avslutning gjorde att avståndet var oförändrat (ca 1.50) när Lina skickade ut en revanschsugen Emma Johansson på sträcka 2.

Efter en extremt vass inledning, kändes det som laget var på väg ikapp de allra bästa lagen - men tyvärr kom en större miss på K3 vilket gjorde att avståndet snart var uppe i 3.30. Kändes återigen som lite uppförsbacke. Avslutnngen var dock magnifik och hon kunde därmed skicka ut en viss Tove Alexandersson på slutsträckan med 2.41 upp till ledningen och hack i häl på vår andra superstjärna Judith Wyder. Ingen tvekan om att det skulle bli åka av!

Inledningen var också riktigt vass för båda lagen - Judith såg ut att kunna få rejäl medaljvittring innan den stora bommen på K2 grusade Schweiz möjligheter till medalj. Till slut blev det plats 4 för Schweiz.

Även Tove gjorde några sämre sträckor och det stod vid varvningen klart att även Sverige skulle bli utan medalj - en femteplats blev det när tävlingen summerades. Guldet gick till Ryssland...

...före Danmark...

..., som passerade Finland i det absoluta slutskedet. Finland tog därmed sin allra första medalj i detta mästerskap.

På herrsidan inledde Sverige på sämsta sätt. Efter en stor bom av Fredrik Bakkman på en av inledningskontrollerna var Sverige mer än 3 minuter från täten. Norge ryckte samtidigt åt sig en ledning närmast följd av Schweiz. Sverige tog därefter placering för placering genom hela stafetten, så efter en bra avslutning av Bakkman, en mkt stark mellansträcka av Gustav Bergman och en finfin inledning av avslutaren William Lind varvade Sverige som 3a, straz före Finland och Storbrittanien. Åt segrande Norge och silverlaget Schweiz fanns inget att göra, men bronset sprang Landehof & SAIK-fostrade Wille hem en bronspeng till Sverige. Snyggt upphämtat!

Återigen - stort tack för underhållningen hälsar GMOK Fan Club!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg

ATM - 121244