aug21 WOC: Silver & Brons på Sprintstafetten!3

Det var en rafflande kamp på årets VM i Sprintstafett (Mixed). Lina gjorde en magnifik förstasträcka för Sverige vilket räckte till Brons. Judiths mkt starka slutsträcka resulterade i Silver för Schweiz. Grattis till prestationerna och medaljerna!

Det var en stor och högljudd publik som stöttade landslagen i Strömstad denna fantastiskt soliga Augustisöndag. Redan på förhand stack Danmark (huvudfavorit), Sverige & Schweiz ut lite från det övriga fältet. Och favoriterna levererade verkligen!

Lina gjorde en otroligt stark förstasträcka där hon med en god fysisk form till synes enkelt kunde föra in Sverige i ledning efter 25% av stafetten. Riktigt kul att se leendet åter på Linas läppar!

På sträcka två & tre mönstrade Sverige Gustav Bergman & Jonas Leandersson (sprintvärldsmästare Lysell alltså inte med i laget). Gustav halkade något efter Danmarks Tue Lassen, men kunde bibehåll avståndet till övriga jagande lag.

På tredjesträckan sprang Jonas L riktigt vasst och kunde efter varvning skapa en liten lucka till Danmarks Sören Bobach som var närmast jagande. Schweiz låg nu trea och var 30s efter. Strax före Storbrittanien vars tredjesträckslöpare Kristian Jones stod för en briljant insats.

 

Inför slutsträckan var GMOKs fanbärare redo att heja fram medaljörerna.

Tidigt stod det klart att såväl Maja Alm som Judith Wyder var snäppet starkare än Helena Jansson denna dag. Redan vid varvningen hade medaljtrion utkristalliserats - även om Cat Taylor (GBR) hade inlett vasst och möjligen skulle kunna hota det svenska silvret. Men i mål stod det klart att Danmark vunnit före Schweiz och med Sverige på bronsplatsen.

Notabelt är att detta var Sveriges första medalj i denna relativt nya disciplin. Och dessutom Lina Strands första senior-VM medalj!

GMOK skickar en hel hög av grattis till både Judith & Lina. Och vi tackar för ännu en dag av högklassig underhållning.

Nu väntar närmast medeldistansen (tisdag), innan det blir långdistans (torsdag) och så småningom den traditionella stafetten på lördag.

 

Day Time Activity Location GMOK-löpare
Tue 23 Aug 11.45 - 14.45 WOC Middle distance - Men Arena Tanum Niamh O'Boyle
Jo Allison
  14.40 - 18.00 WOC Middle distance - Women Arena Tanum  
         
Thu 25 Aug 12.00 - 16.00 WOC Long distance - Women Arena Strömstad East Lina Strand
Judith Wyder
Niamh O'Boyle
Jo Allison
  13.30 - 18.00 WOC Long distance - Men Arena Strömstad East  
         
Sat 27 Aug 16.00 - 18.00 WOC Relay - Women Arena Strömstad East Judith Wyder?
Niamh O'Boyle
Jo Allison
Lina Strand?
  14:00 - 16.00 WOC Relay - Men Arena Strömstad East  

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Elit 21 aug 2016 23:23
    Stort grattis Judith och Lina! Grymt kul att följa er idag! Tyvärr var jag inte på plats idag, men sprintstafett är en grym TV-sport!
  • Jens 21 aug 2016 21:58
    JensGrattis GMOK, både Lina och Judith, otroligt bra sprungit av er!
  • Andrew 21 aug 2016 21:30
    Grattis till VM medaljerna! Superkul. Vilken klubb i hela värden leder medaljligan?

Ändringar

Publicerad: Johan Axenborg
Redigerad: Johan Axenborg

ATM - 121244