aug20WOC Sprint: Silver till Judith2

Judith svarade för ännu ett topplopp på dagens sprint uppe i Strömstad. Stort grattis till ännu en mästerskapsmedalj. Denna gång silver, efter Maja Alm. En besviken Lina slutade 11a, vilket trots allt är tangerat PB på VM!

Äntligen var det så dags för WOC-premiär i Strömstad. Sprint var disciplinen och det var kval på fm och final på em. Ett riktigt stort suportergäng från GMOK fanns på plats och det var med tillförsikt vi såg fram emot denna premiär.

5 GMOK-löpare deltog i kvalet. Tyvärr nådde inte Robbie (26), Hirokazu (27) eller Niamh (23) topp-15 och missade därmed finalen. Våra storstjärnor Judith (1) och Lina (5) tog sig däremot till final med marginal.

För Judiths del räckte det sedan till ett fint silver i en damfinal som fick en ganska tydlig medaljtrio. Segermarginalen för Maja Alm (DEN) blev 25,7s och trean Anastasia Denisova (BLR & SAIK!) var distanserad med 42,7s. Lina blev trots sin besvikelse bästa svenska i denna sprinttävling på plats 11 - en placering som dessutom är tangerat personligt VM-rekord för Lina! Dessutom visade Lina återigen att hon fysiskt är bland de allra främsta - förhoppningsvis sitter detaljerna i tekniken ännu bättre i morgondagens sprintstafett där Sverige tillhör favoriterna. Inte minst efter den fantastiska laginsatsen på herrsidan, där Jerker Lysell äntligen fick ta steget upp på podiets guldplats. Hans segermarginal till duktige Schweizaren Matthias Kyburz blev 2,8s. På bronsplats hittar vi en annan meriterad Schweizare Daniel Hubmann (+8,6s). Alla fyra svenskar var f.ö. topp-10!

Här följer ett litet bildkollage från dagen.

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Elit 21 aug 2016 23:18
    Stort grattis Judith!!
  • Jens K 21 aug 2016 12:18
    Jens KToppen Judith, många grattis till silvret! Håller tummarna för dig och Lina i stafetten!
ATM - 121244