jul14GMOKspegeln: Klubbrekordet på Venla1

Det har nu snart gått fyra veckor sedan Judith förde in GMOK till en historisk 5:e-plats på Venla-kavlen. Här kommer så äntligen en liten återblick där vi även sätter årets prestationer i ett historiskt perspektiv. Se resultatsummeringen (1993-2016).

Foton: Anna Wallin

(nästan hela truppen)

Tävlingarna avgjordes i närheten av den ryska gränsen vid Villmanstrand och av löparnas rapporter att döma så bjöds det på varierad orientering denna regniga junihelg.

Venlojen Viesti

Inte minst efter succén på Damkavlen på 10mila var det med stor tillförsikt vi såg fram emot årets stafett. Och att klubbrekordet (12:a 2012) var i farozonen var de flesta rörande överens om. Känslan som förmedlades dagarna innan var också fyllda av positivism – dessutom var det ett extra starkt ledarteam som följde med i år, kryddat med GMOK gubballiansen.

Ni vet ju alla hur det gick vid det här laget, så kommer inte göra nåt mer ingående referat från tävlingen. Men en kort sammanfattning är väl på sin plats;

(Anna F, Lina & Viktoria laddar)

Viktoria fick uppdraget att springa förstasträckan och efter en föredömlig insats nådde hon målet som 49:e lag, mindre än 2 minuter från täten. Anna F (som radat upp Ola Martnerska stafettinsatser de senaste åren) satte full fart från början och efter att ha varit uppe helt i spets skickade hon ut Lina som 2a, blott 9s från Kåre. Lina var inte helt nöjd tekniskt (större miss inledningsvis), men kunde detta till trots skicka ut Judith som 3a – avståndet upp till Halden i ledningen var 19s. Judith gjorde ett tidigt misstag som kostade ca 3,5 minuter: Och trots att Judith under delar av loppet sprang extremt snabbt så gick inte avståndet att hämta in. Till slut blev det alltså en 5e-plats och härmed var klubbrekordet krossat!  Halden vann närmast följda av Tampereen Pyrintö och Pohjantähti, med Koovee på fjärdeplats just före oss.

(GMOK lag 1)

(GMOK lag 2 & lag 3)

Rekordet till trots så känns det på kommentarerna i efterhand att man blickar framåt och uppåt. Är en fröjd att få ta del av denna resa!

Även andralaget (41) och tredjelaget (67 = klubbrekord) gjorde fina laginsatser. Värt att notera också att IFK Gbgs damer gjorde en fin insats som resulterade i plats 10.

(Alla GMOKbabes)

Länkar:

Venlojen Viesti 2016

Venlojen Viesti 1. osuus

2DRerun

Venlojen Viesti 2. osuus

2DRerun

Venlojen Viesti 3. osuus

2DRerun

Venlojen Viesti 4. osuus

2DRerun

Se även resultatsummerigen längst ner i nyheten.

Jukolan Viesti

Även på herrsidan fans det fog för förhoppningar. Både Ola & Johan R hade visat storform den senaste tiden och även om Johan Strand & våra schweiziska hjältar saknades (liksom Sanken) så var det två starka lag vi ställde på startlinjen.

Inledningen av stafetten var magnifik – återigen gjorde Jocke en stark insats på Jukola, denna gång resulterade det i en topp-20 plats på startsträckan, där han låg 2a efter 2/3 av sträckan. Strongt! Och John förde GMOK2:ans andralagstraditioner (ni minns väl Vegard Bruuun Saga 2011) vidare genom att nå målet som 14e lag. Även inledningen på sträcka 2 var riktigt stark, men sedan föll tyvärr både Micke (53a) och Martin I (62a) tillbaka i fältet. Vad man sedan inte kan undvika att nämna är Ola Martners patenterade tredjesträcka, där han noterade tredje bästa tid (i sin relativa ensamhet) och han förde också upp GMOK1 till plats 30. Därefter följde stabila insatser av Tingis, Hedberg & Junis innan man kunde skicka ut Runesson som lag 23. Johan sprang mkt starkt första halvan och efter en stabil avslutning förde han in oss som lag 22. Andralaget halkade ner en del under stafettens mittdel, men avancerade sedan upp till en slutlig 96e-plats. Koovee vann före IFK Lidingö och Kalevan Rasti. IFK Gbg slutade 6a.

Extra kul att se Martin J-B i andralaget. Även om det kanske inte gick helt prickfritt denna gång, så är det av såna här resor och såna här tävlingar som man utvecklas och inspireras mest & bäst.

(GMOK lag 1)

(GMOK lag 2, minus Martin J-B & John B)

Historisk resultatsummering (1993-2016)

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

  • Ola W 15 jul 2016 22:53
    Tack Johan för ett fint reportage (igen!)
ATM - 121244