maj15Intensivkurs #1 20160

Den gångna helgen lotsades 22 förväntansfulla vuxna nybörjare genom orienteringens grunder och helgen bjöd på ömsom värme, ömsom kyla - men stadigvarande gott humör och hög stämning!

Text:Jennie Bengtsson

Strax innan kl. 18.00 i fredags började deltagarna så smått att anlända till klubbstugan för utlovad fika innan kursen skulle dra igång. Köket bemannades då av Fredrik Hofflander som bjöd på fantastiskt lyxiga smörgåsar som sent ska glömmas!

Med fyllda magar började så teorin med genomgång av grundläggande karttecken och användning av kompass vilket därefter följdes av en kartpromenad för att försöka översätta det hela i praktik. Tempen sjönk snabbt under fredagskvällen som gick från försommarljum till rejält krispig - men motivationen och stämningen var fortfarande hög när vi avslutade för dagen.

Lördagen fokuserades helt på att lära ut grunderna i hur man på bästa och säkraste sätt tar dig an en bana. Två teoripass varvat med två praktikpass och suverän lunch däremellan, denna dag bemannad av Michael Andersson och Annika Hogedal. Extra kul att flera av instruktörerna var före detta intensivkursdelatagare från tidigare årgångar vilket var nyttigt både för elever och instruktörer!

 

 

 

 

 

 

GMOK:s damer kryddade kursen med lite extra spänning på lördagseftermiddagen :-)

 

På kursens sista dag var det så dags för träningstävling. Dagen inleddes med ”matnyttigheter” kring tävlingar - Vad är TC? Vilka tävlingar och klasser finns det? Nervositeten var påtaglig men efter val av bana och beslut om att springa själv, med en kompis eller med ”skugga” rörde vi oss i samlad trupp mot start.

Den obligatoriska gruppbilden innan tävlingen på söndagen - att skicka till Missing People
och då inte i syfte av bortsprungna utan som rekryteringsunderlag till kompetenta sökresurser ;-)

När deltagarna väl hade fått ge sig av släppte nervositeten, och tävlingsinstinkten och glädjen över att ha lärt sig något nytt och att känna sig trygg i skogen, tog över och alla genomförde sin tävlingsrunda. Åter i klubbstugan gavs det återkoppling och eventuella bommar och vägval stöttes och blöttes. Vissa hade burit GPS-klocka vilket gav möjlighet att tydligt illustrera följder av vägval och vad som egentligen hände vid den där bommen? Allt medans energidepåerna fylldes på av ännu ett vällagat och uppskattat mål mat som Kristina Lorentzonoch Laust Sörensen stod för.

Här hittar du RESULTAT och GPS-TRACKING .

 

Helgens kurs avslutades med information om vad det finns för möjligheter till träning och tävling framöver. Det gavs även tillfälle att köpa klubbkläder, vilket flera av våra nya klubbmedlemmar passade på att göra.

 

Vi hälsar våra 22 nya klubbmedlemmar välkomna  - vi ses på träningar och tävlingar framöver!

Här hittar du länk till flera BILDER

Andra kursen för denna säsong körs redan nästa helg, dvs ingen kurs planerad i höst. Om ni känner någon som vill gå kurs i höst så tips att kontakta IK Stern eller IF Marin Väst som båda planerar genomföra motsvarande upplägg på intensivkurser under augusti.

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Björn Ahlnér
Redigerad: Patrik

ATM - 121244