mar16Vårpremiär på bred front!0

Att vårsäsongen nu är igång på allvar visade sig i helgen då GMOK representerades på olika fronter och discipliner såväl fredag & lördag som söndag. När även grus8an gick av stapeln i tisdags vet man att våren är kommen!

 

Fredag
Redan på fredagen hade ett tappert GMOK-gäng mött upp på Kattegatt-natten nere vid Skummelövsstrand. Tävlingen bjöd på klurig nattorientering i den låga tallstrandsskogen mellan sommarstugeområdena och det var säkert en nyttig intrimning inför fredagens Natt-DM! (Resultat)

Lördag

På lördagens medeldistans mötte ett 30-tal GMOK:are upp vid Långastrand och fick känna på fina och omväxlande banor där det gällde att hålla rätt i karta och kompass då man skulle plocka kontroller på de luriga smååsarna.
Det visade sig att Anna och Kristine behärskade detta fullt ut och visade att GMOK:s D21:or är att räkna med! (Resultat)

Anna och Kristine dominerade på pallen!

Anna och Kristine dominerade på pallen!

Resultat för alla GMOK:are från i lördags

På hemmaplan pågick på lördagen parallellt tre aktiviteter, nämligen:

Kickoff för motions- och breddverksamheten:
Ett drygt 15-tal GMOK:are mötte upp i klubbstugan för att först ge sig i kast med en teknikträning upp mot getryggen. Efter en suverän lunch så informerades om kommande aktiviteter, allt ifrån träningar och tävlingar till breddstafetter. För er som inte kunde vara med på informationen så kan ni läsa om tips på vårens träningar, tävlingar, breddstafetter mm här!

Christer drar förutsättningarna för träningspasset

Christer drar förutsättningarna för träningspasset

Vårtävlingen (terränglöpning 8:an)

När Solvikingarna bjöd in till sina traditionsbundna Vårtävlingar visade flera GMOK-löpare framfötterna. Riktigt vasst sprang Lina som krossade sitt grus8an-rekord då hon noterade finfinf 28,19. Vann gjorde meriterade Charlotta Fougberg på 26,26. Även Junis är i riktigt fin form - 26,05 är en stark och hoppingivande notering från Andreas! Här vann Yared Admasu (24,09), sekunden före blåvita Eskil K.  (Resultat)

https://linastrand.wordpress.com/2016/03/13/nytt-pb-pa-grus-8an/

En nöjd Lina stoltserar efter rekordloppet!

En nöjd Lina stoltserar efter rekordloppet!

GMOK Teknikträning S.t Jörgen

Som om inte detta vore nog så körde ett 15-tal GMOK:are teknikträning vid S.t Jörgen! Oroienteringsintervaller – och klurigt var bara förnamnet enligt initierade källor!

Söndag
Söndagens Hallandspremiär  fortsatte i samma framgångsrika spår för D21:orna och denna gång var det Kristines tur att stiga upp högst upp på pallen, flankerad av Agnes på en fin tredjeplats!

Gött att håva in lite prispengar konstaterar Agnes och Kristine :)

Gött att håva in lite prispengar konstaterar Agnes och Kristine :)

Värt att nämna också att nyblivne H50 Anders ”Slaktarn” Yngström verkar vara i sin livs toppform, 2:a placering och med en kilometertid som imponerade grymt. (Resultat)

Laust och Kristina nöjda och glada efter genomfört fina lopp både lördag och söndag!

Laust och Kristina nöjda och glada efter att genomfört fina lopp både lördag och söndag!

Johanna och Henrik fick mersmak från lördagens kickoff och drog till Hallandspremiären dagen efter

Johanna och Henrik fick mersmak från lördagens kickoff och drog till Hallandspremiären dagen efter

Resultat för alla GMOK:are från i söndags

Tisdag

Och i tisdags var det så dags för vårt eget grus8an-test. Bland damerna var det grus8an-test-debuterande coach Christin (Johansson) Borg som var GMOK-snabbast med 32,09, närmast följd av Jennie Andersson. Flitigt grus8an-gästande Tisaren-löparen Lovisa Persson var allra snabbast bland damerna med 31,23. På herrsidan var det ännu en gång Johan Strand som nådde målet först. Efter en stark finish skrevs segertiden till 25,37 - närmast följd av Judiths sambo Gabriel Lombriser. (Resultat/grus8an-statistiken)

Bland övriga glädjeämnen finns:

  • Junis som persade med 28s ner till 26,22 (på i sammanhanget icke-sanktionerade Solvikingarna-loppet var han ju ytterligare 17s snabbare!)
  • Hedis som gjorde en Bubka-sänkning/höjning av rekordet ner till 26,58. Bara 2s kvar upp till Robbie...Och 5-6s till Lillen & Ken!
  • Henrik som trots en inte helt perfekt träningsvinter visade imponerande fart och med 27,34 bara var 15s från sitt pers. Snyggt!
  • Krocko som med 28,29 prickade sin tid från lördagens Vårtävling!
  • Slaktarn som krossade H50-rekordet & nu på allvar utmanar Hasse om 25-mannaplatsen!? :)

Nu blickar vi fram mot kommande utmaningar. Till helgen är det återigen ett digert program:

18/3 fredag

19/3 lördag

20/3 söndag

 

Text: Patrik och Jaxe
Foto: Jaxe, Patrik och från GMOK:s och klubbkamraters social medier :-)

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244