jun1316:e-plats på Venla - och Lina snabbast!0

Efter en väldigt stark stafettinsats landade GMOK1 på plats 16 i årets Venla-kavle. Snyggt jobbat Moa, Anna W, Kristine och Anna F. Väldigt kul & imponerande också att comebackande Lina (GMOK2) var sträcksnabbast på andrasträckan!

(Lagfoton tagna av coach Hasse Melin)

Av Web-TV-bilderna, kartklippen och kommentarerna att döma var det ett exceptionellt trevligt område att tävla i. Dessutom var det klassisk finsk gaffling – dvs klart mer välgafflat än på 10mila. Ett kortare parti (700m) mellan två TV-kontroller var 4-gafflat och tekniskt, vilket skapade stor spridning i fältet på samtliga sträckor.

För GMOK1 gjorde Moa ett väldigt fint lopp på förstasträckan där hon nådde målet som 14:e lag efter att hela tiden legat bra med. Knappt två minuter från ledande Tisaren (Lilian). Anna W imponerade på nytt i stafettsammanhang genom att avancera till plats 8 på andrasträckan, +1:41 efter ledande Leksand (Linnea G). Kristine fick sedan en olycklig inledning på tredjesträckan (tappade ca 6min mellan 2.2km och 3.9km), men avslutade bra och kunde skicka ut en enligt säker källa ”astaggad” Anna F. Vi har blivit bortskämda med starka stafettinsatser av Forsbergskan – och återigen gjorde hon ett riktigt vasst lopp som förde upp laget till plats 16. Klubbens tredje bästa resultat någonsin (2012-12, 2011-15). Och detta utan Judith och med en comebackande Lina i andralaget. Väldigt bra prestation med andra ord - dessutom ett lag med en medelålder på 22 år!

Apropå Lina… Efter att Runa haft det lite tyngre på förstasträckan för GMOK2 stod Lina för en sylvass comeback – är en fröjd att konstatera att den målmedvetna alternativträningen gett resultat. Sträckseger för fröken Strand och avancemang från plats 248 till 77 – inget annat än en succé-comeback! Och även om Lina säkert kommer skynda långsamt, blir det spännande att följa Lina – kanske redan på SM i höst!? Viktoria gjorde sedan en stabil insats på tredjesträckan och skickade ut Emma på plats 63. Tyvärr hade inte Emma en av sina bättre dagar i skogen och slutplaceringen blev 115 för GMOK2.

GMOK3 – där Christin tvingade kasta in handduken – gjorde en mkt bra stafett rakt igenom. Frida (vxl-plac 100), Elin (80), Jennie (91) och Maria (104) visar att klubben har en bättre bredd än någonsin.

Kan även konstatera att våra lokalkonkurrenter återigen gav oss en tuff match, men det blev fin revansch från 10mila till slut – SAIK slutade 25:a och IFK Gbg 26:a, drygt 5 minuter efter oss i mål. SAIK låg f.ö. riktigt fint med en bit ut på andrasträckan.

Nu blickar vi fram emot Jukola närmast! Och redan nu börjar garanterat tjejerna smida planer inför Venla 2016 – blir fint det också!

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244