maj19Lagseger i Nordiska Landskampen i PreO0

Många GMOK:are har iklätt sig landslagskläder genom årens lopp med många fina prestationer som resultat. I kommande helgen Sker dock GMOK's

Den Nordiska Landskampen i PreO, i trakterna runt Lysekil, arrangeras av Stångenäs AIS och OK Skogsmunken. Trots namnet som antyder en uppgörelse mellan Norge, Finland, Danmark och Sverige bjuder tävlingarna på ett mycket starkt startfält från stora delar av Europa där en stor samling tidigare världsmästare står att finna i startlistan. Tävlingarna inleds redan på fredagen med en nationell stafett arrangerad av Kungälvs OK och därefter två vanliga PreO-tävlingar och en TempO-tävling under lördagen och söndagen.

I den mycket formstarka och rutinerade svenska landslagstruppen  finns en nykomling i form av Christian Tingström, GMOK. Här kan man läsa om det svenska laget:

Orientering.se

På eventor kommer all info om tävlingen, tillsammans med resultat att publiceras fortlöpande:

Etapp 1
TempO
Etapp 2

Förutom Christian Tingström i Elitklassen så tävlar även Gudrun Broman och Elisabeth Lundqvist i A-klassen.

Den uppvärmande stafetten i Jörlanda
Christian och Gudrun deltog i varsitt lag denna mycket sköna och soliga fredag. Christians kombinationslag med Länna IF slutade på en 18:e plats i hård konkurrens och Gudruns kombinationslag med Tolered-Utby OL slutade på en 30:e plats. Vann gjorde det mycket starka Norska laget med Geir Myhr Öien, Martin Jullum och Sigurd Daehli.

Tempotävlingen i spöregn
Tempotävlingen genomfördes direkt efter etapp 1 av den Nordiska landskampen ute på hällarna i Lysekil. Oturligt för oss bjöd dagen på mycket regn och vind som gjorde köandet mellan tidskontrollerna inte allt för behagligt men stämningen var god och orienteringen var fantastiskt trevlig. TempO består av ett antal tidkontroller där man vid varje station sitter still och försöker lösa fem uppgifter så snabbt som möjligt (här finns en beskrivning av grenen och även en presentation av klubbens bästa TempO-deltagare som slutade sjua på SM i höstas). Pre-Elit vanns av finländske Antti Rusanen 42 sekunder före Marit Wiksell (Stora Tuna OK) och ytterligare 15 sekunder före Martin Jullum (Halden SK). Christian slutade på en 12:e plats och nytt TempO-rekord! I Pre-A landade Gudrun på en 8:e plats och Elisabeth på en 14:e plats.

Den tuffa Nordiska landskampen
Den Nordiska landskampen avgjordes över två vanliga, men långa, PreO-tävlingar där man slog ihop resultaten och korade segraren. Totalt avverkades 52 kontroller över två tävlingsdagar i Pre-Elit. Första etappen avgjordes på hällarna i Lysekil med fantastiska vyer över havet, hade det inte varit för  regnet så hade dagen varit perfekt. Det var första gången på länge som Christian iklädde sig de svenska landslagskläderna och situationen gjorde honom sannerligen något nervös.

Men efter en knackig inledning med två fel och en 19:e plats på första etappen kom Christian in i flytet och avslutade etapp två med ett fel och en 2:a plats på etappen. Totalt slutade Christian på en individuell 5:e plats i den Nordiska landskampen, två poäng efter segrande Marit Wiksell. I Pre-A slutade Gudrun på en total 12:e plats och Elisabeth på en total 36:e plats.

En av de största framgångarna under helgen var ändå att Christian ingick i det vinnande laget i den Nordisk landskampens Lagtväling. Christian ingick i Sverige lag 2 som vann 1 poäng före Sverige lag 1 och ytterligare 3 poäng före Finland lag 1.

Här är alla resultat:
Stafetten
TempO (Pre-Elit och Pre-A)
Nordisk Landskamp (Pre-Elit och Pre-A)
Nordisk Landskamp (lag)

Nyhet på orientering.se

Stort tack till alla arrangörer och banläggare som gjort riktigt bra jobb hela helgen, och stort grattis till det nyligen uttagna landslaget till VM i Kroatien (där en Göteborgare i form av Erik Stålnacke, IFK Göteborg, blev uttagen till TempO)

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

ATM - 121244