maj1324 nyutexaminerade orienterare!0

Under tiomilahelgen hölls parallellt vårens intensivkurs för vuxna. 24 engagerade och läraktiga deltagare tillsammans med totalt ett 15-tal GMOK:are spenderade fredag kväll , lördag och söndag tillsammans för att introduceras i vår sport.

Fredagen inleddes med fika och lite minglande innan första lektionspasset tog vid.
Efter genomgång av grunderna i karta, kompass, passa kartan och tumgreppet delades gänget in i tre grupper och gav sig ut på kartpromenad i närområdet för att få känslan av kartläsning och, inte minst, avläsning av höjdkurvor.


Denna omgång passerade vi 100-strecket för antal personer som gått kursen.  Den 100:e intensivkursdeltagaren sedan starten 2013 blev Kattis Sundén. Detta upmärksammades med ett Naturpass och en "mini" orienteringsskärm.

Lördagsmorgonen inleddes med lättare fika och därefter teori med fokus på bland annat effektiv kontrolltagningsteknik. Efter förmiddagens teknikpass i mindre grupper märkte man att grunderna alltmer började falla på plats och den "kick" många får av att känna att man börjar behärska tekniken.

Anders "Slaktarn" Yngström ledde med säker hand sin grupp genom första teknikpasset

Arne-Kjell, en av våra relativt nya GMOK-medlemmar går igenom banan ihop med sina elever

Efter en suverän lunch tog eftermiddagspasset vid - också det inlett med teori följt av ytterligare ett teknikpass men nu längre ut med "boet" strax V Brudarebacken.
Alltfler började nu känna sig mer säkra och några började efterhand pröva sina egna "vingar" utan ledare. 

Avslutningsdagen var vigd åt allt värt att veta om hur en tävling går till (före, under och efter) samt vilka möjligheter klubben och andra verksamheter erbjuder för att fortsätta utveckla sina orienteringskunskaper och nätverk inom sporten.

Christer går igenom allt värt att veta inför, under och efter en tävling

Deltagarna blev därefter utrustade med inte bara SI-pinne utan även defintionshållare och GPS klocka för de som ville - allt för att så långt som möjligt efterlikna realistiska förhållanden. Fyra banor fanns att välja mellan och alla deltagarna visade att de lyckats suga åt sig all kunskap med bravur och 100% fullföljde!

Noggrann kartläsning inför starten...

 

Det gäller att komma överens om vägvalet till nästa kontroll...

Bra fokus! - passa kartan och tumgreppet inför nästa sträcka!

Glädjen att hitta sin kontroll gick inte att ta miste på :-) 

 

Efter målgång kunde man inte missta sig på entusiasmen och glädjen då huvuddelen av deltagarna genomfört sin första tävling!

Lyckliga deltagare efter målgång!

Efter välsmakande indiskinspirerad lunch spelades loppen upp via Opath sträcka för sträcka och bana för bana. En hel del matnyttiga tips kom fram vad gäller vägval och strategier för deltagarna att ta med sig framöver!

Att det kan finnas flera likvärdiga vägval till en kontroll illustrerades tydligt på denna GPS-tracking till ettan...

Länk till GPS-tracking från träningstävlingen hittar du här

Länk till Resultat hittar du här

Avslutningsvis informerades om klubbens verksamheter och träningar, hittaut, naturpasset motionsorienteringar och inte minst de olika informationskanaler och nätverk via sociala medier som man kan nyttja framöver.

Alla kursdeltagare har under resterande 2015 aktivitetskort (medlemskort) i GMOK, detta främst för att underlätta att fortsätta träna och tävla under året för de som inte redan är medlem i någon annan orienteringsklubb. Vi hoppas givetvis att många trivs och stannar kvar i GMOK även kommande år så som många av våra tidigare intensivkursdeltagare gjort! 

Avslutningsvis, det var ett otroligt fint lagarbete av alla inblandade GMOK-funktionärer, såväl ute i skogen, i kök som via tekniskt tävlingsstöd och GPS-tjänst. Utan er hade det inte gått att genomföra - STORT TACK!

Alla 24 nya GMOK:are - redo att anta nya utmaningar framöver!

Länk till fler bilder från helgen hittar du här

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Patrik
Redigerad: Christer Borg

ATM - 121244