mar28Kickoff för vuxennybörjare/motionärer0

Ett dryga 15-tal GMOK-medlemmar samlades under lördagen för att "fila av vinterrosten" på orienteringskunskaperna och informera sig om kommande träningar, tävlingar och annan verksamhet i klubben.

Efter en kort samling inleddes dagen med ett teknikpass av medeldistanskaraktär.
Fokus var att öva på att ta kontroller i sluttning vilket ibland kan vara nog så trickigt!

Fastän vissa redan tjuvstartat vårsäsongen med orienteringstävlingar så var det för flertalet första gången kartan o kompassen kom till användning efter vinteruppehållet.
Trots det så klarade dock alla att genomföra banan på ett bra sätt vilket förhoppningsvis ger en trygghet inför kommande utmaningar på vårens tävlingar!

Sara och Lina i full koncentration...

...att planera strategin gentemot 11:an

Efter ombyte och superb sopplunch á lá C Borg fortsatte dagen med diverse information speciellt inriktat gentemot målgruppen:Jonas Norrman inledde med att bland annat slå ett slag för kommade motionsorienteringar och då inte bara som deltagare utan lika mycket möjligheterna att som funktionär lära känna nya klubbmedlemmar och allt om hur man arrangerar en träning eller tävling!

Därefter tipsades det om träningsmöjligheterna som erbjuds, exempelvis tisdagsträningar, zebra teknikträningar och GOF-träningar.

För att hitta alla vårtävlingar så dök vi ner i Eventor och repeterade hur man anmäler sig o vilka klasser som erbjuds.

Att kunna delta på O-ringen kan kanske för en rutinerad orienterare inte te sig så komplicerat men vi instruktörer har fått oss en tankeställare efter att tagit del av några av våra nybörjares dråpliga berättelser från förra årets premiär. Att bara hitta till en etapp (utan att förvillas att åka till C-orten) är faktiskt inte helt självklart när man aldrig deltagit. Tur dock att orienterare har skärmar i backspegeln som man kan följa efter!
O-ringen är dock en perfekt sommartävling för nya i sporten i och med att det erbjuds 
både motionsklasser, kortklasser som huvudklasser. Att få upp ett nätverk med klubbmedlemmar genom att spendera en vecka på på O-campen är också något
som rekommenderas varmt!

Kristina och Laust, ett par av våra mest inbitna nykomlingar i klubben berättade om sommartävlingar på Gotland och de utmaningar som man kan möta där, dvs i princip avsaknad av höjder och stenar med några knappa decimetrars höjd.. Terrängen är dock suverän och perfekt att kombinera tävlingar med en semestervecka på ön! 

Att budskapet att breddbudkavlar som tjoget och 25-manna är något alldeles extra som man bara måste prova på gick fram - så vi hoppas på god förstärkning till årets lag!

Tjoget - den ideala "instegskavlen" när man vill prova på breddbudkavle!

Som ideell förening ingår som bekant att hjälpa till med klubbens verksamhet efter ens egen förmåga och möjlighet. Därför plockade vi fram lite exempel på uppgifter /verksamheter som man kan engagera sig i. Erfarenhetsmässigt så lär man ofta känna klubbmedlemmar bättre då man jobbar tillsammans exempelvis i ett funktionärsteam än vad man gör när man deltar ute på en tävling. Bara positivt alltså!

Att ta emot anmälan till öppna klasser hur kul som helst enligt de som provade på förra året!

Vi berörde också frågor runt de viktigaste erfarenheterna /utmaningarna som gruppen stött på i sin inledande orienteringskarriär. Det absolut viktigaste var att kunna knyta kontakter / få ett nätverk av likasinnade för att underlätta och sporra varandra i både träning och tävling. Till detta hör bland annat att på ett enkel sätt kunna koordinera samåkning till tävlingar. Sociala medier som facebook-grupper, hemsida mm. finns men interaktionen mellan medlemmar kan alltid förbättras! Dessa- och andra frågor som kom upp under dagen är värdefull information som vi som ledare tar med oss i kommande funderingar om framtida förbättringar.

GMOK:s hemsida är den centrala infokanalen - kompletterad av olika facebook-grupper mm

 

Att som ny i sporten bygga upp nätverk mellan likasinnade är otroligt viktigt och förhoppningsvs bidrog denna dag ytterligare till detta då flera nya bekanskaper gjordes "IRL", som ett värdefullt komplement till exvis facebook-grupp ;-) 

Avslutningsvis passade flera på att ekipera sig i GMOK-tröjor, pannband mm.
så på nästa tävling eller träning  - när du ser en ny "GMOK-medlem" - passa då på att bekanta dig med honom/henne - för det är ett riktigt gott nytt gäng som vi har fått in i klubben!!!

/Patrik, Christer, Mikael o Jonas

PS- för er som inte hade möjlighet att delta på dagen så hittar du 
presentationsunderlag och karta från kickoffdagen här

Fler bilder hittar du r

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Patrik
Redigerad: Patrik

ATM - 121244