okt1225-manna 2013: Viljeinsats gav 7:e-plats7

För fjärde året i rad nådde vi en topp-10-placering på 25-manna. Niklas Skoog visade på 6:e-sträckan att en bruten handled(?) inte hindrar. Han var inne först av GMOK-löparna ändå på sin sträcka!

(På bilden saknas Niklas Skoog, Erik Johansson, Johan Strand & Ola Martner. Unge herr Jodal-Göthfors sprang inte i förstalaget i år...)

Vi nådde inte riktigt upp till fjolårets succéartade 2:a-plats, men visade även i år att vi är en av de starkaste breddklubbarna. Dels genom att återigen ställa upp med 4 lag, dels genom att vara med och hugga på en pallplacering.

Resultatredovisningen under årets tävling var mer eller mindre obefintlig. Tur ändå att tävlingsspeakern tycktes ha koll på det mesta! Så det gick iaf för oss sjuklingar på hemmaplan att följa tätstriden tävlingen igenom.

Andreas Höye var på förstasträckan med i förstaklungan hela tiden, även om Leonid Novikov ryckte ifrån fram till sista skogsspeakern. De sista kontrollerna fällde en hel del offer och ett av dessa var tyvärr Höye som därmed växlade ut Lina Strand som 58:a, +3.57. Ungefär två minuter efter kom även Viktor S (GMOK4), Kalle J (GMOK2) och Robert J (GMOK3).

Lina sprang riktigt bra och förde upp oss en hel massa placeringar - vill minnas att vi var uppe på topp-10 redan då. Därefter sprang damseniorerna (str3) och D16-tjejerna featuring Malin Årebäck (str4) riktigt bra och vi var nu uppe runt 3:e plats och bara nån minut från täten!

Även herrseniorerna på str5 sprang finfint, fram till slutet, då tyvärr Junis gjorde en stor bom och vi var därmed 7,5 minuter efter täten. Gubbarna (str6) gjorde också stabila lopp, tyvärr var vårt ankare inte helt kurant och det blev också några misstag för stafetträven Sturesson - därmed var vi uppskattningsvis 10 minuter efter (hörde aldrig nån uppgift om avståndet) och utanför topp-10 lär vi då ha varit.

Herrseniorerna på str7 gjorde det bra - så även ankaret J-Strand som är något av str7(4)-specialist vid det här laget. Hasse, Ols & Judith sprang sedan de avslutande singelsträckorna och vi landade till slut på plats 7. Judith som inte var helt nöjd med loppet lyckades spurta ner en hel rad motståndare på slutet och vi lyckades därmed också hålla IFK Göteborg bakom oss. IFK som var och nosade på sitt klubbrekord (11), men som fick nöja sig med plats 13 - ca halvminuten bakom oss om jag fattade rapporteringen rätt. SAIK slutade på plats 23.

Halden vann före Stora Tuna och Tampereen Pyrintö. OK Linné var först i mål men blev diskade i efterhand.

De kortfattade rapporter jag fått från coach Elit talar om en väldigt trevlig klubbdag kryddad med fin tävlingsnerv, roliga banor och ett riktigt bra väder!

Fyll gärna på med egna tankar om tävlingarna! Och för oss som inte var på plats, får ni gärna berätta lite om hur det gick för våra andra 75 löpare!

Hoppas lördagskvällsmaten på Pong/Scandic smakar & lycka till på 25mannakorten i morgon!

Slutresultat (just nu finns bara placeringarna 1-26 på 25mann-sidan, 2013-10-17)

Plac Klubb
1 Halden SK
2 Stora Tuna OK
3 Tampereen Pyrintö
4 Hiidenkiertäjät
5 OK Tisaren
6 IFK Lidingö
7 Göteborg-Majorna OK
8 Järla Orientering
9 Södertälje-Nykvarn OF
10 OK Orion
13 IFK Göteborg
23 Sävedalens AIK

 

Kategorier

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

 • valdersnabelaeckermark.se 16 okt 2013 10:28
  Ser precis att det till slut blev en 7:e plats, inte illa, avancerade en plats i efterarbetet, Halden vann och Linne diskade, så det kan bli
 • Stig Larsson 15 okt 2013 20:17
  25-manna är helt klart årets roligaste tävling! Det är bara natt-KM som kan mäta sig, men det är ju ingen stafett. Natt-KM går i Skatås 21/11. Glöm inte att anmäla er i Eventor.
 • Camilla 14 okt 2013 07:14
  Bra jobbat allihop!
  Följde er hemifrån så gott det gick. Är himla sugen nu på att bli helt skadefri och kunna vara med på sånthär!
 • Niklas Skoog 13 okt 2013 20:31
  Tack alla goa klubbkamrater för all hjälp och omtanke ni översvämmade mig med med anledning av min skadade(brutna) handled. Särskilt tack till Mia, som redan på arenan gjorde det ortopediska grovjobbet, och Mats Jodal som körde mig till sjukhuset.

  Att fortsätta springa trots skadan var inte hjältemod utan rationellt då smärtan inte var så stor (då) och banan näst intill var närmaste väg till målet. De flesta av er hade säkert gjort likadant.

  Tack för boken med alla hälsningar (och strumporna). Det värmde.

  2014 vinner vi!
 • Malin Å 13 okt 2013 20:31
  Instämmer med Patrik. Det var en stolt och mäktig klubbkänsla som spred sig i kroppen när alla stannade kvar, hejade och väntade med spänning på den rafflande upplösningen:-)
 • Patrik 12 okt 2013 21:34
  En eloge till UK som lyckades matcha tredje o fjärdelag så pass bra att det blev en spännande tvekamp mellan Mia o Annika på sista sträckan
 • Björn A 12 okt 2013 19:23
  Grattis allihop på 25-manna!!!
  Fin sammanfattning Johan, med hjälp av
  av det analoga OLA-systemet(!) från GMOK.
ATM - 121244