nov30Information från styrelsen0

Här kommer information från styrelsen Om du inte fått ett mail med samma innehåll så innebär det att din mailadress inte stämmer i matrikeln

Hej alla medlemmar i GMOK

Vi har nu hunnit drygt halvvägs på år 2013 och kan blicka tillbaka på en bra vår och sommar för GMOK. Bland alla bra resultat kan vi lyfta fram Ture Gunnarsson vinst på Veteran-VM i långdistans i Italien (H85, hans 4:de VM titel)), Lina Strand och Johan Runesson bra lopp för Sverige på VM i Finland och de många bra resultaten på ultralång med Johans vinst i topp. Stafettmässigt har vi också lyckats bra med bla en 8:de plats för våra D15-16 tjejer på Ungdomens 10Mila (klass D18), 8:de plats för damerna på 10Mila och 6:te plats för herrarna på Jukola (bästa svenska lag).  Allt om tävlingarna och mycket mera har du kunnat följa på vår hemsida.

Vi har också genomfört ett mycket lyckat sprint-SM som av många betraktas som det bästa sprint-SM de varit på.  Rolf Eckermark och medarbetare hade lagt ner ett stort arbete på tävlingarna och har fått välförtjänt beröm. Under året har vi åter fått igång nybörjar kurser för vuxna och då med ett nytt upplägg. Två fulla intensiv kurser har Christer Borg och Patrik Falk genomfört på helger i början och slutet av sommaren. Nu måste vi också se till att vi kan erbjuda dessa nya klubbmedlemmar en bra verksamhet.

Våra Hittaut kartor är nu äntligen kommit ut. Den nya kartan över Angered/Surte distribuerades i förra veckan och vår ”gamla” karta över centrala och västra Göteborg kom ut i helgen. Problemen har varit många på vägen fram till utgivningen.  Det har varit svårt att få finansieringen klar för tryck och distribution av kartorna och in i det sista har det strulat med kontakterna med IKHP (som äger Hittaut konceptet) och söndriga tryckpressar. Men nu är det alltså klart. Kartorna kan fås i klubbstugan eller på något av de ställen som finns redovisade på vår Hittaut hemsida (länk hittar ni på vår hemsida). Vi ser gärna att alla klubbmedlemmar tar tillfället i akt och besöker flera checkpoints under hösten och då också registrerar sig på Hittauts hemsida. Ju fler registrerade som vi kan visa för våra finansiärer ju lättare får vi i framtiden med att få en bra ekonomi i projektet.  

Under våren/sommaren har vi också arbetat vidare med projekt GMOK 2015. På mötet den 8 april redovisade de tre arbetsgrupperna som omtalades i förra info-brevet resultaten av deras diskussioner. Ett angeläget förslag var att vi skall förbättra träningsmöjligheterna för de mer erfarna orienterarna i klubben som vanligen inte deltar i klubbträningarna. Framför allt bör det kunna ske genom en bättre samordning och anpassning av de träningar som vi redan har i klubben. Vi fick också bra underlag för att arbeta vidare med klubbens värdegrund och varumärke.  Under hösten under hösten kommer vi att arbeta vidare med utvecklingsarbetet i ett antal grupper med följande uppgifter:

  • Sponsorfrågor. Ta fram ett varumärkeskoncept och plan för annonser till Hittaut.
  • Arrangemang. Hur utvecklar vi och förbättrar våra arrangemang.
  • Information. Hur skall vi jobba med den inre och yttre informationen.
  • Aktiviteter för nybörjare och motionärer. Veckans bana?
  • Klubbens värdegrund och ledarrekrytering.

Ju fler som engagerar sig i arbetet ju bättre är det. Vill du vara med så är det bara att kontakta någon i styrelsen.

Höstens stora åtagande är arrangerandet av långdistans och Preo- SM (tempo) den 21-22 respektive 28 september. I båda fallen är vi mitt uppe i arbetet och en viktig del som återstår är att bemanna fullt ut alla funktioner. Om du inte redan gjort det så reservera dessa dagar om du kan för vi kommer att behöva många som hjälper till. Mats Jodal och Gudrun Broman är bitr. tävlingsledare på respektive tävling och hör av dig till någon av dom om du har möjlighet att hjälpa till.

För de som inte kan hjälpa till på dessa SM tävlingar finns möjlighet att göra en insats på vår Höst-medel tävling som denna höst går redan den 6 oktober. Orsaken till detta tidiga datum är att tävlingsprogrammet för senare delen av oktober är fullt med 25-manna, Dala-dubbeln och Smålandskavlen. Innebär att vi har en tuff 2 veckors period framför oss med tävlingsarrangemang tre helger i rad. Tror bara vi haft ett liknande antal arrangemang på ett år och det 2008 då GMOK ensam ordnade JVM och var delansvarig för tre junior-landslagstester. På höstmedeltävlingen är det Christer Borg och Mikael Andesson som är tävlingsledare och Mats Strandhagen banläggare.

Höstens stora tävlingsmål är SM tävlingarna där vi hoppas på stora framgångar för Göteborgs och GMOKs löpare och sedan väntar 25-manna där vi åter kommer att ställa upp med 4 lag. Hösten kommer därför inte bara att innebära jobb utan också roliga och spännande tävlingar som involverar alla klubbmedlemmar. Har du inte anmält dig till 25-manna så finns fortfarande chansen att göra det på hemsidan.

Vi ses i höstfagra marker.

Styrelsen

gn Mats

Kommentarer

Kommentarens innehåll
Hjälp
Hjälp
Hjälp
Hjälp

Taggar

Ändringar

Publicerad: Mats Jodal

ATM - 121244